L’EXPOSICIÓ DELS 10 ANYS DE L’AMI S’INSTAL·LA A LES FRANQUESES FINS EL 28 DE JULIOL

L’exposició dels 10 anys de l’AMI es pot veure a l’espai Can Prat de les Franqueses del Vallès. Aquest dilluns ha quedat instal·lada en aquesta població del Vallès Oriental, on es podrà visitar fins el 28 de juliol. Els alcaldes i alcaldesses que han participat a la taula rodona celebrada amb motiu de la inauguració han estat: Francesc Colomé, alcalde de Les Franqueses del Vallès; Jordi Gaseni, president de l’AMI i alcalde de l’Ametlla de Mar; Marta Bertran, alcaldessa de Lliçà de Vall; i Raül Garcia, alcalde de Sant Celoni. La taula rodona ha estat moderat per la periodista Montse Eres.

Durant la taula rodona, s’han abordat diversos temes relacionats amb l’actualitat de la política catalana i també del recorregut de l’AMI al llarg dels seu 10 anys d’història, amb intervencions per part del públic assistent.

L’alcalde de les Franqueses, Francesc Colomé, ha explicat que l’AMI “va aplegar la il·lusió de la majoria dels ajuntaments catalans” i va posar en valor el fet que l’exposició es pogués veure en un muncipi que no té vot majoritari independentista.

L’alcalde de Sant Celoni, Raül Garcia, va fer referència a la situació actual, després de 5 anys de celebració del referèndum d’independència, explicant que “s’ha d’acabar el dol” i que “la clau està en la gent, que no pot estar permanentment mobilitzada però sí ho està en els moments importants.”

Per la seva banda, l’alcaldessa de Lliçà de Vall, Marta Bertran, va definir la independència en termes de qualitat de vida de les persones, destacant que “hem de donar arguments a la gent per votar un projecte independentista perquè suposen una millora per a les persones.”

El president de l’AMI, Jordi Gaseni, va cloure l’acte explicant que “les eleccions municipals de l’any vinent han de donar alcaldies independentistes” perquè els ajuntaments també han de comptar en el procés independentista, com han fet durant els 10 anys de vida de l’AMI” i ha destacat la importància que té compartir “actes com el d’avui a totes les comarques catalanes per copsar totes les sensibilitats del territori.” Finalment, ha explicat el projecte de sobiranies locals, un concepte que aplega molts punts de vista, com el social, energètic, alimentari, fiscal… i que passa per “l’empoderament dels pobles i ciutats per a la presa de decisions des de la base dels municipis.”

Comparteix aquesta informació