L’AMI CELEBRA L’ASSEMBLEA GENERAL ANUAL AMB LA MIRADA POSADA EN EL 5È ANIVERSARI DE L’1-O

  • El president de l’AMI remarca que ‘no podem apagar la flama de llibertat de l’1d’octubre’

L’Associació de Municipis per la Independència ha celebrat avui l’Assemblea General anual a Vilassar de Dalt (Maresme) amb la participació d’alcaldes i alcaldesses d’arreu de Catalunya així com representants institucionals i d’entitats. Jordi Gaseni, el seu president, ha destacat que ‘ara és el moment de grans consensos i de fugir de les divisons’ i ha posat de relleu el paper dels municipis ‘per avançar’.

L’assemblea ha començat amb la benvinguda de l’alcaldessa de Vilassar, Carola Llauró, que ha remarcat ‘el paper protagonista dels municipis en el camí cap a la independència’. Tot seguit s’ha procedit a la proposta i canvis en la comissió executiva i directiva. Deixen el seu càrrec Ramon Vancells, alcalde de Monistrol de Calders i Jordi Molinera, ex-alcalde d’Altafulla, i entren David Solà, alcalde de Sant Quirze de Besora i Eduard Rovira, alcalde de Torredembarra.

S’ha presentant l’informe de gestió de l’any 2021 i també s’ha fet una proposta respecte les sobiranies locals que es concretarà el proper setembre amb la presentació del banc d’experiències sobre sobiranies locals. El president de l’AMI, Jordi Gaseni ha aprofitat per fer una valoració de la ruta que està fent l’exposició sobre els 10 anys de l’AMI i que ja ha visitat 6 municipis i que continuarà el seu camí per Catalunya. L’exposició és una oportunitat per rearmar-nos ja que és un espai per parlar, reunir-nos i escoltar el territori’.
La regidora d’Arenys de Munt, Tònia Vila, ha llegit el manifest que commemora els 100 anys d’Estat Català, la segona formació independentista més antiga d’Europa.
La part final de l’acte ha anat a càrrec del president de l’AMI, Jordi Gaseni, i el secretari de governs locals i relacions amb l’Aran, David RodríguezGaseni ha remarcat que ‘no podem apagar la flama de llibertat de l’1 d’octubre’ i que ‘ara tenim l’oportunitat de tornar a trobar consensos amb aquest 11 de setembre i 1 d’octubre que commemora el 5è aniversari de l’1-0’.

David Rodríguez, ha posat de relleu la feina del municipalisme i ‘la vocació de servei i compromís amb el país’. Aquest any que es compleixen el 10è aniversari de l’entitat ‘heu mostrat que sou la via política per arribar a la independència’ i per tant ‘mereixeu tot el reconeixement del govern’.

Comparteix aquesta informació