De l’actitud local a la construcció nacional. ARTICLE DEL PRESIDENT DE L’AMI AMB MOTIU DE LA DIADA NACIONAL DE CATALUNYA

“En esta Diada del 2021 tindrem, altre cop, l’oportunitat de sortir al carrer per demostrar novament que volem la independència”

El recent anunci del govern espanyol de retirar les inversions a l’aeroport del Prat de Barcelona és una nova mostra del menyspreu amb què l’estat tracta Catalunya i els catalans. No podem decidir, no podem planificar, ni podem dissenyar un país que siga competitiu, socialment just i mediambientalment equilibrat. Catalunya viu totalment sotmesa a Madrid i als seus governants que ja ens tenen acostumats a tenir unes prioritats que no passen, precisament, per la nostra terra.

Ara fa 10 anys vam crear l’Associació de Municipis per la Independència per construir una xarxa que, des del món local, treballés conjuntament amb entitats, associacions, partits polítics i institucions per fer possible la creació d’un nou estat democràtic dins l’Europa del segle XXI. Per ser sincers, no pensàvem que passats 10 anys, l’AMI encara tingués raó de ser perquè, en aquell moment, l’objectiu, que no és altre que la República Catalana, el veiem possible i assequible a més curt termini. No ha estat així, però això no és ni serà motiu per defallir.

Forts, renovats i amb les mateixes ganes que el primer dia, l’AMI afronta una nova etapa per continuar alimentant el sentiment independentista al món local, a pobles i a ciutats de Catalunya que han donat una important musculatura i estabilitat al procés nacional. I ho farem aportant el que nosaltres sabem fer millor: transversalitat i equilibri. Des del diàleg i des de l’entesa que ens dóna el bagatge de la política municipal que és la més propera al ciutadà i la que millor sap el que és escoltar i conciliar.

Els 800 alcaldes i alcaldesses que formem part de l’AMI introduïm esta visió propera i realista i un esperit d’entesa al gran engranatge que mou el nostre país cap a la independència. Volem ser-hi amb esta actitud i, sobretot, afegir una perspectiva que sovint no és la mateixa que es percep des dels despatxos de Barcelona i que és totalment necessària perquè les diverses parts del nostre territori hi aportin les seves sensibilitats.

En esta Diada del 2021 tindrem, altre cop, l’oportunitat de sortir al carrer, sigui al nostre poble o de forma més massiva a Barcelona, per demostrar novament que volem la independència de l’Estat espanyol, que volem ser un estat per tenir sobirania plena i poder decidir quines són les prioritats, en tots els àmbits, com a país. Que no ens imposin més el què és millor per a Catalunya des de Madrid, sota uns criteris polítics. Que deixin de perseguir les nostres idees legítimes i a totes les persones que les han defensat, sigui des d’un càrrec públic o a peu de carrer, com a ciutadans anònims.

No deixem passar l’oportunitat de fer-nos sentir ben fort i reivindiquem esta Diada del 2021, sense tantes restriccions sanitàries com la de l’any passat, com l’autèntica festa Nacional de Catalunya. Us hi esperem.

Comparteix aquesta informació