L’AMI recolza l’alcaldessa de Cubelles per la querella interposada per la seva vinculació a l’entitat municipalista

  • Des de l’entitat es defensa el lliure exercici del dret d’associació i la llibertat de pensament polític

L’Associació de Municipis per la Independència ha tingut coneixement avui de la querella que el Ministerio Fiscal ha presentat contra l’alcaldessa de Cubelles (Garraf), Rosa M. Fonoll, pel pagament de la quota de l’AMI a partir de l’any 2019. L’entitat municipalista catalana dona tot el seu suport a l’alcaldessa garrafenca i defensa la legalitat de l’AMI, un entitat amb més de 800 ens locals associats que promou, des de la via democràtica, la consecució d’un estat propi.

L’AMI és una associació vàlidament constituïda, inscrita en el corresponent Registre d’Organitzacions Associatives dels Ens Locals de Catalunya amb el número d’inscripció C025/12. Tot i els diferents recursos interposats contra consistoris catalans pel pagament de la quota a l’entitat, la via judicial no està en absolut tancada ja que s’ha interposat recurs de Cassació al Tribunal Suprem per part de l’AMI pel que fa a un acord concret d’adhesió de diversos ens locals, uns recursos que encara estan en tràmit. En aquest sentit, l’AMI assenyala que ‘esgotarem tots els recursos legals per defensar l’autonomia local i les competències que li són pròpies’. ‘ No cedirem ni un pas en la defensa del lliure exercici del dret d’associació i llibertat de pensament polític’, afegeix.

A mode de resum jurídic, cal remarcar que els més de 100 contenciosos interposats pel pagament de la quota, en primera instància es van resoldre tant de forma favorable, com desfavorable. El TSJC va determinar la nul·litat de les quotes en els casos en què es va arribar a interposar recurs d’apel·lació. Ens consta, així mateix, que s’ha interposat recurs de Cassació al TS per part d’alguns Ajuntaments i que alguns s’han inadmès a tràmit.

Des dels serveis jurídics de l’AMI s’està estudiant la querella i es procedirà a donar assistència a l’alcaldessa de Cubelles, en el que es considera una acció ‘desmesurada’ i totalment ‘fora del joc democràtic’. Es lamenta que es continuï en la via de la repressió jurídica contra totes les iniciatives que promouen la causa independentista i que ‘es busqui sempre determinades persones perquè serveixin com a escarment sobre els seus iguals’. L’entitat municipalista destaca que no cessarà en la defensa dels drets democràtics, tot i la pressió ‘ferotge’ de tot l’estat contra el món local, que recordem acumula més de 600 contenciosos administratius per temes relacionats amb la sobirania.

Comparteix aquesta informació