L’AMI CELEBRA QUE S’HAGI ARRIBAT A UN ACORD PER FORMAR UN GOVERN INDEPENDENTISTA QUE REFLECTEIXI ‘EL QUE VA VOTAR LA GENT’

17 de maig de 2021. L’Associació de Municipis per la Independència ha celebrat aquesta tarda el seu darrer Consell Directiu abans de l’Assemblea General anual que tindrà lloc a Tarragona el dia 4 de juny on està previst, tal i com estava acordat, el canvi a la presidència.

Després de l’acord entre Esquerra i Junts per formar govern a Catalunya, l’entitat municipalista vol fer pública la seva ‘satisfacció per mantenir l’essència independentista a la Generalitat i treballar per fer efectiva la República Catalana’. ‘El poble va votar independència i el govern ha de treballar en aquesta línia’ afirma l’entitat, un treball que ‘s’ha de veure materialitzat en cadascuna de les polítiques que s’impulsin des dels diferents departaments’. Així mateix l’AMI, ha mostrat una vegada més la predisposició per treballar ‘colze a colze’ amb el govern i articular el món local favorable a la construcció d’un nou estat. ‘Els ajuntaments han estat peça clau al territori i hem de continuar tenint un paper destacat en la coordinació entre govern i entitats’, ha afegit.

En el decurs d’aquesta reunió de la Directiva també s’han tractat altres temes en l’ordre del dia com un repàs a l’actualitat jurídica o les activitats que es preparen per commemorar els 10 anys de l’Associació que es celebraran el proper mes de desembre. S’ha donat compte de l’evolució del nombre de mocions aprovades favorables a demanar l’amnistia pels represaliats, una xifra que ja supera les 200 i que està previst que s’incrementi encara més en les properes setmanes. També s’ha aprovat el canvi de vocal a la comarca del Pallars Jussà. Toni Millet (vicepresident comarcal i regidor de Salàs de Pallars) substituirà Antoni Flores (regidor de Tremp i actualment diputat al Parlament).

Tal i com s’ha comentat, aquest any hi haurà canvi de president a l’AMI ja que l’acord posterior a les eleccions municipals del 2019 contemplava que es partien el mandat Esquerra i Junts. Així doncs, si els dos primer anys el president ha estat Josep M. Cervera (Junts), alcalde del Port de la Selva, els dos darrers, el president serà d’Esquerra. L’alcalde de l’Ametlla de Mar i actual vicepresident, Jordi Gaseni (Esquerra), ha anunciat que presentarà candidatura per ser ell el proper president.

Comparteix aquesta informació