L’AMI s’adhereix a la carta enviada als líders del Parlament Europeu per i’aixecament de la immunitat dels eurodiputats

L’Associació de Municipis per la Independència (AMI) ha participat aquest matí en una roda de premsa davant de la representació de les institucions de la UE a Barcelona. L’entitat municipal és un dels 60 representants de la societat civil que han signat una carta coordinada per l’Assemblea Nacional Catalana, per mostrar el seu rebuig a l’aprovació de l’aixecament de la immunitat parlamentària dels eurodiputats catalans Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí, per part del ple del Parlament Europeu. L’AMI ha estat representada per Tònia Vila, membre de l’executiva.

La carta, que s’ha adreça als líders del Parlament Europeu i de la Comissió, denuncia la persecució dels líders cívics i polítics catalans, així com més de 3.300 activistes i representants, per part de les autoritats españoles.

Entre els signants hi ha personalitats com el secretari general de l’Organització de Nacions i Pobles No Representants (UNPO), Ralph Bunche; el secretari general de l’European Language Equality Network, Davyth Hicks, o el president de l’ONG internacional de drets humans Society For Threatened Peoples, Jan Diedrichsen. També hi figuren eurodiputats i exeurodiputats de diversos territori europeus, com Clare Daly (Irlanda), Jordi Solé, Oriol Junqueras i Diana Riba (Catalunya), François Alfonsi i José Bové (França), Mark Demesmaeker (Flandes), Pernando Barrena (País Basc), Tamas Meszerics (Hongria) o Gérard Onesta, exvicepresident del Parlament Europeu. En l’àmbit nacional, també s’han sumat a la iniciativa associacions culturals i de drets humans catalanes com Òmnium Cultural, el CIEMEN o l’associació de juristes Col·lectiu Praga.

LLEGEIX LA CARTA

Comparteix aquesta informació