Acció de rebuig contra la monarquia espanyola durant la visita de Felip VI a Martorell

 

Amb el lema ‘Catalunya no té Rei’, centenars de persones s’han concentrat avui per protestar per la visita del rei Felip VI a la fàbrica de la SEAT a Martorell i mostrar així el seu rebuig a una monarquia corrompuda i imposada pel franquisme. L’Associació de Municipis de Catalunya (AMI) hi ha donat suport juntament amb altres entitats.

L’acció partia dels dos ponts d’accés al complex de la fàbrica d’automobilística, on s’hi han penjat pancartes on s’hi podia llegir Catalunya no té Rei. Precisament en aquesta acció hi ha hagut un moment de tensió quan l’operatiu de Mossos d’Esquadra no ha deixat penjar les pancartes, tot i que l’organització ho havia comunicat correctament. Finalment s’ha cedit a fer-ho sense cap més incident.

Des de l’AMI creiem que el rebuig a la monarquia ha de ser unànime, per ser tractar-se d’una institució caduca i imposada, per ser hereva d’un règim franquista i per ser corrupta, tal com ha quedat més demostrat que mai en els darrers mesos i dies. Cal recordar també el lamentable paper d’aquesta institució durant la tardor del 2017, quan l’actual rei es va convertir en còmplice de la brutalitat policial de l’1-O contra ciutadans de Catalunya que van decidir lliurement exercir els seus drets i votar durant el Referèndum. Aleshores Felip VI, en un discurs durant el 3-O, va justificar l’actuació de les forces de seguretat de l’Estat amb l’objectiu de fer prevaldre la unitat de l’Estat espanyol.

Comparteix aquesta informació