Més de 500 punts de recollida de signatures per la llei d’amnistia arreu del país

Les places del país s’ompliran aquest cap de setmana amb més de 500 punts de recollida de signatures, en una darrera embranzida de suport ciutadà a la llei d’amnistia que es preveu tramitar en els pròxims dies al Congrés de Diputats. Així s’ha anunciat aquest matí en roda de premsa on hi ha participat entitats municipalistes com l’AMI, i entitats de la societat civil, sota la batuta d’Òmnium Cultural. La presentació també ha comptat amb una fila zero amb la participació dels partits polítics independentistes, per instar la ciutadania a seguir signant per l’amnistia.

A banda de la pròpia recollida de signatures, al llarg del cap de setmana també es faran actuacions musicals, activitats familiars i infantils, micròfons oberts, accions artístiques o activitats pels més joves. El president de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), Josep Maria Cervera, ha recordat que el món local “ha estat sempre al costat dels presos polítics” i ha denunciat la “constant vulneració de drets polítics però també drets fonamentals de qualsevol democràcia plena” per part de l’Estat espanyol. Així mateix, Cervera ha anunciat que 50 ajuntaments ja han signat mocions en favor de la llei d’amnistia. Cervera ha recordat que a finals del mes de febrer, l’AMI va fer arribar una moció a tots els associats on es demana que les corts espanyoles aprovin aquesta llei d’amnistia. De moment, l’han aprovat una cinquantena de consistoris catalans.

Comparteix aquesta informació