L’AMI ENVIARÀ LA DECLARACIÓ DELS DRETS HUMANS I LES DECLARACIONS D’INDEPENDÈNCIA DELS ESTATS MEMBRES DE L’ONU A LA LÍDER DE CIUTADANS

 

L’Associació de Municipis per la Independència (AMI) farà arribar de forma telemàtica a la líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, la Declaració Universal dels Drets Humans així com les declaracions d’independència dels estats membres de l’ONU, com a resposta a la seva intenció d’enviar un exemplar de la Constitució a cada ajuntament independentista, amb l’objectiu de reivindicar-la. Alhora també es demanarà a tots els ajuntaments que rebin la Constitució que la retornin al seu destinatari “i que no obrin el paquet” per evitar que es produeixin contagis de la Covid-19.

Arrimadas va dir diumenge passat que enviaria exemplars de la Constitució als ajuntaments independentistes perquè creu que està “amenaçada” i que cal reivindicar-la per tal de superar “el procés independentista”. El president de l’AMI, Josep M. Cervera ha ratificat que la carta magna està “amenaçada” però ha afegit que també ho estan els fonaments de l’Estat espanyol: “La Constitució està amenaçada no pels ajuntaments independentistes sinó per la manera com s’ha interpretat, amb una lectura restrictiva i manipulada per part dels diferents poders de l’Estat”. Cervera ha lamentat que la Constitució “només” ha servit per “limitar les llibertats, per intentar protegir la sacrosanta unitat de l’Estat i per mantenir l’statu quo heretat del feixisme”.

El president de l’AMI ha posat dos exemples “que contradiuen el que ha dit Arrimadas”: per una banda va dir que la Constitució havia de servir per superar el procés independentista “i el que ha fet és accelerar-lo”. En aquest moment, Cervera ha volgut recordar la sentència del Tribunal Constitucional (TC) contra l’Estatut. Per l’altra banda, la Constitució es fa seva la Declaració Universal de Drets Humans, de la que avui dia 10 de desembre se’n celebra el 72è aniversari, “i es pot dir que en els darrers anys, sobretot des de l’1 d’Octubre, el que està permetent la constitució és saltar-se tots els drets i llibertats que s’hi donen”. Cervera ha denunciat que “s’ha empresonat a gent arbitràriament, que no s’estan garantint judicis imparcials i que s’ha coartat la llibertat de pensament, ideològica, de reunió i d’associació pacífica. Com a mínim deu articles que s’hi recullen”.

En aquest sentit, des de l’AMI se li farà arribar la Declaració Universal de Drets Humans conjuntament amb les 193 declaracions d’independència dels estats membres de l’ONU per dir-li “que aquest és un dret innat de tots els pobles del món, també del català”. Cervera ha volgut deixar clar que tot això “ho farem digitalment, com mana la normativa Covid” i instarem als ajuntaments que quan els arribi la Constitució de paper, la retornin a Arrimadas i li diguin que, en temps de pandèmia, fer arribar documents de paper pot ser un perill”.

Per acabar, Cervera ha demanat a la líder de Ciutadans que tingui “respecte per l’independentisme català i els ajuntaments governats per aquest moviment” perquè podrà comprovar que hi ha més de 800 ajuntaments independentistes, que representen el 85% del conjunt dels ens locals catalans

Comparteix aquesta informació