L’AMI ENGEGA UNA CAMPANYA AMB UNA GUIA SOBRE LA IMPLICACIÓ DEL MÓN LOCAL EN LA CONSTRUCCIÓ DE LA REPÚBLICA CATALANA

L’Associació de Municipis per la Independència ha engegat avui una nova campanya que té com a objectiu principal visualitzar la implicació del món local en la construcció de la República Catalana. Es tracta d’una petita guia que tindrà diversos números i de la que avui se’n presenta el primer, que porta per nom ‘El món local en la construcció de la República Catalana’. A partir d’un format de postals desplegables, aquesta guia s’enviarà a tots els ajuntaments de l’AMI per tal que ells ho distribueixin a qui creguin convenient: regidors/es, mailings propis, entitats i associacions del municipi, oficines d’atenció ciutadana, entre altres. En total se n’han fet 30.000 exemplars.

La guia està dividida en temes curts, fàcils de llegir i adreçats a un públic general, on hi trobem des de la implicació dels municipis en les tres votacions que hi ha hagut en els darrers anys: consultes populars, 9N o 1-OCT, fins el valor de les vares dels alcaldes i alcaldesses, la rellevància dels balcons dels ajuntaments en la visualització de drets i llibertats, les mocions o la importància que tenim en la defensa de les nostres llibertats, dels presos polítics i del sentiment nacional. També està disponible una versió en línia que es podrà consultar al web de l’AMI, www.ami.cat. Aquesta és la segona campanya pròpia de l’AMI d’aquest any, després de la campanya internacional CATALONIA DEMOCRACY IN DANGER que es va fer arribar a un miler d’alcaldes de diferents ciutats del món.

El president de l’AMI, Josep M. Cervera (JxCat), ha dit que el municipalisme català, articulat en xarxa a través de l’Associació de Municipis per la Independència, ha estat peça clau en els darrers 10 anys de redefinició de l’Estat català i que “per aquest motiu hem cregut convenient recollir i donar a conèixer quin ha estat el paper del municipalisme en els darrers anys, i posar en valor el que hem fet dia a dia i que continuarem fent avui i demà”. Cervera ha demanat que cada alcalde es faci seva aquesta campanya i “presumeixi del que ha fet el seu municipi per la República Catalana. Això és el que els hi demanem: que siguin petits altaveus locals i que no minimitzin quina ha estat la seva tasca, que estiguin orgullosos del que han aportat amb cada pancarta, amb cada moció i amb cada acte al qual han assistit”, ha conclòs.

Per la seva banda, el videpresident de l’AMI, Jordi Gaseni (ERC), ha assegurat que “volem continuar sent una de les peces claus en el procés, perquè els municipis expressem les diferents sensibilitats dels nostres veïns i veïnes, tant polítiques com territorials” i ha alertat que “deixar de comptar amb l’AMI és prescindir del municipalisme, d’un tarannà conciliador i transversal, és mirar al futur de forma radial i no en xarxa transversal. Ramon Vancells (CUP), també vicepresident de l’entitat, ha afegit que la guia que es presenta avui serveix per tenir una radiografia clara “del punt en què es troba el país i el municipalisme “i creiem que és indispensable entrar en una fase d’acumulació de forces que ens possibiliti tornar a fer un embat”. Per últim, Cristina Mundet (Independents) ha avançat que ja es tenen dos títols més d’aquesta via projectats i que es publicaran de forma periòdica.

PETITA GUIA

Comparteix aquesta informació