El lema de la Diada 2019 serà ‘objectiu independència’ i busca la unitat estratègica

L’Associació de Municipis per la Independència (AMI), l’Assemblea (ANC) i Òmnium Cultural (ÒC) han presentat aquest matí a Barcelona les línies mestres de la manifestació de la Diada 2019. El lema escollit per aquest any és Objectiu Independència. “Necessitàvem tornar a fixar un objectiu polític, no deixar que la repressió política aconsegueixi l’efecte d’abandonar aquest objectiu polític”, ha dit la presidenta de l’Assemblea, Elisenda Paluzie. Per això, ha volgut subratllar la importància de la unitat estratègica com a condició “imprescindible” per aconseguir la independència. La manifestació tindrà com a epicentre la plaça d’Espanya, lloc on hi confluiran els sis carrers que hi desemboquen: Creu Coberta, Tarragona, Gran Via, Paral·lel i Maria Cristina. Segons s’ha explicat a la roda de premsa, la intenció és simbolitzar com, des de la diversitat i la pluralitat ideològica, la societat s’uneix en un objectiu comú: la independència.

El president de l’AMI, Josep Maria Cervera, ha assegurat que aquesta Diada “serà excepcional” perquè entre altres coses “possiblement ja tindrem la sentència del Judici Farsa als nostres presos polítics”. Cervera ha dit que “no podem permetre que el temps normalitzi l’aberració democràtica que patim”, i ha demanat als alcaldes i regidors “que tinguin present que, a més de fer funcionar els seus pobles i ciutats, també ens cal el seu compromís amb la construcció de la República Catalana”.

A l’acte d’avui també s’ha presentat la samarreta de l’Assemblea per la Diada 2019. En aquest cas, s’ha agafat la imatge d’un estel com a metàfora de la unió estratègica que ha de conduir cap a la independència. El color d és el blau turquesa, que representa l’horitzó i transmet “esperança i futur”.

Comparteix aquesta informació