L’AMI es reuneix amb el president Quim Torra per explicar-li la campanya Regidor per la República

L’Associació de Municipis per la Independència (AMI) s’ha reunit avui divendres 14 de juny amb el president de la Generalitat, Quim Torra, per explicar-li de primera mà la campanya Regidor per la República, impulsada per l’entitat. Un total de 6.000 càrrecs electes a les eleccions municipals del 26 de maig han rebut les targetes on l’AMI proposa un text per prometre el càrrec en els plens de constitució que hi haurà aquest dissabte, i on s’hi expressa el compromís amb la República Catalana.

A la reunió amb Quim Torra, que ha tingut lloc al Parlament de Catalunya, hi ha assistit el president de l’AMI i alcalde del Port de la Selva, Josep M. Cervera, i els vicepresidents, Annabel Moreno, alcaldessa d’Arenys de Mar, i Eudald Calvo, alcalde d’Argentona. Cervera ha aclarit però que els càrrecs electes prometin o jurin el càrrec “per la república catalana” no substitueix la que preveu la LOREG i que és “complementària”.

La fórmula proposada, complementària amb el jurament que preveu l’article 108.8 de la Llei Orgànica del Règim Electoral General (LOREG), diu: “Per expressió democràtica de la voluntat ciutadana, manifesto el ferm compromís amb els valors de la república catalana i declaro que continuaré treballant per la construcció d’una Catalunya políticament lliure, socialment justa, econòmicament pròspera i territorialment equilibrada”.

Comparteix aquesta informació