Milers de catalans omplen Estrasburg per defensar els drets de Puigdemont, Junqueras i Comín com a eurodiputats

Desenes d’alcaldes i alcaldesses han participat avui dimarts 2 de juliol a la manifestació que s’ha fet a Estrasburg, davant de la seu del Parlament d’Europeu, que es constutïa avui, per demanar que no es vetin els diputats Carles Puigdemont, Toni Comín i Oriol Junqueras, escollits eurodiputats en les eleccions europees del 26 de maig. L’Associació de Municipis per la Independència (AMI) hi ha estat present amb una delegació encapçalada pel president de l’entitat, Josep M. Cervera, i la vicepresidenta, Annabel Moreno. La concentració, organitzada per l’ANC, tenia com a lema Omplim Estrasburg i hi han participat unes 10.000 persones.

Després de la manifestació s’ha fet un acte amb diversos parlaments, on també hi ha intervingut Josep M. Cervera. Ha començat dient que “malgrat que a molts els sembli que ja n’hi ha prou de manifestacions” des de l’AMI “estem convençuts que hem d’aprofitar totes les oportunitats per explicar el que ens està passant, per denunciar que tenim presos i exiliats polítics”. Cervera també ha dit que l’acte servia per “mostrar-los el nostre suport” i explicar al món la repressió a la què ells estan sotmesos “però també milers de ciutadans del nostre país només per voler decidir democràticament el nostre futur”. Per últim ha recordat que “som aquí” per reivindicar el dret a ser representats en el Parlament Europeu, el dret de 2.000.000 de ciutadans europeus “que hem triat democràticament a Carles Puigdemont, Oriol Junqueras i Toni Comin perquè siguin la nostra veu i la del dret a l’autodeterminació de Catalunya”.

Comparteix aquesta informació