L’AMI CONVOCA A TOTS ELS ALCALDES CATALANS A GIRONA PER DONAR SUPORT ALS BATLLES DE VERGES I CELRÀ DETINGUTS AQUEST MATÍ

L’Associació de Municipis per la Independència vol expressar la seva total solidaritat amb els alcaldes de Verges, Ignasi Sabater, i el de Celrà, Dani Cornellà, detinguts aquest matí per la Policia Nacional i també a la resta de persones detingudes en aquesta operació. L’AMI denuncia la gran repressió de l’estat espanyol contra els electes locals que sovint són al punt de mira per fer d’altaveu dels seus veïns i veïnes i defensar les idees polítiques per les quals els han votat als seus pobles.

Recordar igualment que “en un estat democràtic s’han de repectar els drets fonamentals com són els d’expressió i el de manifestació. Els electes tenen la representativitat dels seus veïns i la legitimitat d’estar en un càrrec públic pel valor de les urnes”.

Per tal de donar suport als alcaldes de Verges i Celrà i denuciar la repressió que està patint el món local català, l’AMI convoca a tots els alcaldes/ses i regidors/es de Catalunya aquest vespre a la plaça 1 d’Octubre de Girona (19.30h).

L’AMI posa de relleu que els darrers anys s’han obert un total de 537 contenciosos contra ajuntaments catalans per temes relacionats amb la sobirania, una xifra que evidencia la persecució frenètica i desbocada que està patint el món local català. També recorda que encara s’està investigant a una cinquantena d’alcaldes per l’1-O, tot i que, com no podria ser d’altra manera, la majoria s’estan arxivant perquè no hi ha cap indici de delicte (en aquets moments s’han arxivat 15 diligències de diferents fiscalies contra alcaldes i alcaldesses catalans i 4 estan als jutjats per continuar la investigació).

Comparteix aquesta informació