ALCALDES D’ARREU DE CATALUNYA DEBATEN SOBRE EL FUTUR DEL MUNICIPALISME A VIC

“Àgora Local. País i Futur” ha estat el nom de les jornades municipalistes que s’han celebrat avui a la Universitat de Vic (UVic), organitzades conjuntament per l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM), i on hi ha participat diversos alcaldes i alcaldesses d’arreu de Catalunya. L’objectiu ha estat fer una jornada de debat i reflexió sobre quin ha de ser el futur del món local, tal i com es va acordar en la darrera executiva conjunta entre les dues entitats municipalistes. El resultat ha sigut molt positiu, ja que s’han recollit 755 idees a nivell individual, 117 reflexions col·lectives i 39 propostes col·lectives dels càrrecs electes, que en les properes setmanes es plasmaran en un document de conclusions i seran traslladades a les respectives executives.

Un dels aspectes clau de la jornada, ha estat la diversitat territorial, amb la representació d’electes de municipis petits i mitjans, però també de grans ciutats. Al mateix temps, amb la voluntat de respondre amb la transversalitat del país, la jornada ha comptat amb alcaldes i alcaldesses de diferents sensibilitats ideològiques. La jornada s’ha desenvolupat al voltant de tres eixos: Món local i valors republicans; Drets i llibertats; i Futur del municipalisme català, que s’ha desglossat en grups de treball reduïts per poder aprofundir en el debat. Els integrants de cada grup han exposat la seva opinió i propostes, que han estat recollides, i ara es treballarà per tal d’elaborar un document que reculli i ordeni totes les aportacions.

La participació dels alcaldes que han estat presents a la jornada ha estat valorada molt positivament per les dues entitats organitzadores, que n’han volgut ressaltar l’interès per tots els temes i la gran quantitat i qualitat de les propostes que han sortit. El president de l’AMI, Josep M. Cervera, ha qualificat l’ Àgora Local com “una oportunitat per ser sincers amb nosaltres mateixos i una oportunitat per teixir complicitats per treballar junts per un objectiu comú”. David Saldoni, president de l’ACM, ha destacat que “els ajuntaments som l’espina dorsal del model institucional de Catalunya i després de 40 anys d’ajuntaments democràtics tenim la maduresa per mantenir la centralitat, plantejar què volem ser, parlar-ne amb tranquil·litat i sinceritat i contribuir al lideratge del país i dels reptes futurs”.

Comparteix aquesta informació