Centenars d’alcaldes donen suport als batlles i persones detingudes a Girona per la Policia Nacional

Alcaldes i alcaldesses d’arreu de Catalunya van voler ser ahir dimecres 16 de gener a Girona per donar suport als alcaldes de Celrà i Verges, Dani Cornellà i Ignasi Sabater, a qui la Policia Nacional havia detingut a primera del matí, juntament amb altres persones vinculades a l’ANC i CDR, entre altres. L’acte de protesta, organitzat per l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), es va fer a la plaça 1 d’Octubre on, a part d’alcaldes i ciutadans anònims, també hi van assistir el president del Parlament, Roger Torrent, i el conseller de Territori, Damià Calvet.

L’acte va comptar amb breus parlaments de diversos alcaldes catalans. Marta Madrenas, alcaldessa de Girona, va ser l’encarregada d’obrir-lo explicant els fets que havien passat durant tot el dia a la ciutat amb les 16 detencions. Madrenas també va denunciar que “tot s’està preparant per il·legalitzar a la CUP”, fent referència al fet que els dos alcaldes detinguts són d’aquest partit. L’alcaldessa d’Arenys de Mar i vicepresidenta de l’AMI, Annabel Moreno, va dir que “els alcaldes i alcaldesses no deixarem de lluitar mai per la llibertat del nostre país ni de reivindicar la República Catalana, perquè és l’única que ens pot garantir viure en un estat democràtic”. L’alcalde de Sant Julià de Ramis, Marc Puigtió, va parlar en el mateix sentit dient que “quan toquen un alcalde ens toquen a tots, però quan toquen un alcalde també toquen tots els veïns i veïnes del poble”. El president de l’ACM i alcalde de Sallent va denunciar que “s’està produint una vulneració flagrant dels drets fonamentals de reunió, manifestació i llibertat d’expressió, que erosiona greument l’estat de dret”.

El president de l’AMI i alcalde del Port de la Selva, Josep Maria Cervera, va ser l’encarregat de tancar l’acte. “L’Estat espanyol ha fet un pas més cap a l’empobriment democràtic i un cop més la democràcia ha quedat qüestionada amb les detencions gratuïtes d’avui”, va dir Cervera. El president de l’entitat municipalista també va assegurar que “els han detingut pel que pensen i anhelen, com van fer amb els nostres líders polítics i socials”.

Comparteix aquesta informació