L’ALCALDE DE MONTBLANC ANUNCIA QUE COMENÇA UNA VAGA DE FAM EN SOLIDARITAT AMB ELS PRESOS POLÍTICS

L’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, ha anunciat avui al matí que ha iniciat una vaga de fam en solidaritat amb els quatre presos polítics i per contribuir amb la seva difusió, en una decisió que ell ha qualificat de “personal i intransferible”. Andreu ha estat acompanyat per l’expresident de l’AMI i exalcalde de Vic, Josep M. Vila d’Abadal, i l’actual president de l’AMI, Josep M. Cervera, que ha dit que “no es tracta d’una iniciativa que promovem des de l’entitat però sí que volem donar tot el nostre suport a l’alcalde”.

Josep Andreu ha explicat que davant la situació actual de Catalunya i tenint en compte que el món municipal sempre ha estat una de les potes del procés sobiranista “he considerat que hi havia d’haver alguna veu d’aquest sector que se sumés a la vaga de fam iniciada pels nostres presos polítics”. Andreu ha assegurat que ha pres la decisió “amb el caliu i comprensió de la meva família” i després de transmetre-la amb Jordi Sánchez i Oriol Junqueras, així com el vicepresident del Govern, Pere Aragonés.

L’alcalde de Montblanc, que va deixar d’ingerir sòlids a la mitjanit de dimecres a dijous, ha insistit que és “una decisió totalment personal i no es tracta de cap crida a ningú”. Andreu ha explicat que la vaga de fam es portarà a terme al mateix Ajuntament de Montblanc i estarà controlat en tot moment pels serveis mèdics. En aquest sentit, ha assegurat que arribarà fins que “la salut m’ho permeti” i ha afegit que “sé que això meu serà dur, però més ho és pels que estan tancats a la presó. Per a mi no s’ha de patir; s’ha de patir per a ells”.

Josep M. Vila d’Abadal, amic personal d’Andreu, ha volgut donar tot el suport a l’alcalde “i espero que tot això faci reflexionar als demòcrates espanyols perquè vegin que no es pot continuar així”.

Comparteix aquesta informació