L’AMI insisteix a continuar avançant cap a la República des del civisme i el pacifisme

El comitè executiu de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) ha celebrat avui reunió ordinària a Matadepera (Vallès Occidental) per tractar diversos temes. La trobada també ha servit per aprovar el pressupost de l’entitat per l’any 2019, preveient que l’any que ve hi haurà eleccions municipals i que, per tant, hi haurà canvis. En aquest sentit, el president de l’AMI, Josep M. Cervera, ha avançat que l’assemblea general, que sempre se celebra durant el primer trimestre de l’any, es traslladarà al mes de juliol, quan els ajuntaments ja estaran constituïts.

L’AMI també ha fet una actualització de la situació jurídica de l’entitat dient que actualment hi ha 536 contenciosos administratius oberts per diverses causes: 70 alcaldes que han anat a declarar a la fiscalia per l’1-O, 9 denúncies a alcaldes per l’1-O, 132 ajuntaments per no tenir la bandera espanyola i 111 per exercir la sobirania fiscal, entre d’altres.

Josep M. Cervera ha volgut tornar a ratificar el suport de l’entitat al Consell per la República, tal com va fer el passat dissabte des de Brussel·les, del que ha dit que el municipalisme “hi ha de tenir una representació important, però s’ha d’acabar de definir com ens relacionem”, i també ha volgut recordar una vegada més el suport i solidaritat de l’entitat a la vaga de fam que estan fent els presos polítics.

Per últim, el president de l’AMI ha insistit en la necessitat de continuar avançant cap a la República Catalana “amb els mecanismes que hem utilitzat sempre: cívicament, pacíficament i amb tota la unitat possible, que no vol dir uniformitat”. Cervera ha afegit que “entre tots hem de poder traçar una estratègia”. En aquest sentit, el món municipal celebrarà una jornada el dia 11 de gener per poder posar en comú “tots els sentiments que tenen els diferents electes que hi ha al país”. En referència al Consell de Ministres que es vol fer el dia 21 de desembre a Catalunya, Cervera ha dit que “es tracta d’una clara provocació i la sensació és que estan preparant la tempesta perfecta i hem d’evitar de no caure-hi de quatre potes mantenint la nostra manera de fer a través del pacifisme i civisme a l’hora de mostrar el nostre rebuig”.

Comparteix aquesta informació