L’AMI I L’ACM FARAN UNA JORNADA MUNICIPALISTA I ELS AJUNTAMENTS APROVARAN UNA MOCIÓ CONTRÀRIA A LA MONARQUIA

L’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l’Associació Catalana de Municipis (ACM) celebraran properament una executiva conjunta per valorar tot el que ja s’ha portat a terme del Pla Actuem, que incloïa explicar arreu la veritat del que va passar l’1 d’Octubre o la internacionalització del cas català, entre altres coses, i també per posar fil a l’agulla per convocar una jornada municipalista. Segons ha explicat el president de l’AMI, Josep M. Cervera, aquesta jornada ha de servir per “trobar-nos tots els alcaldes per posar en comú tot el que sentim en aquests moments i poder refermar aquesta il·lusió i força que nosaltres encara tenim per tirar endavant la República Catalana”. D’aquí n’ha de sortir un posicionament del món local que mostri unitat “i plena determinació”. Tot plegat s’ha decidit en el comitè executiu de l’AMI que s’ha celebrat avui divendres el matí a Sant Celoni (Vallès Oriental).

En l’executiva d’avui també s’ha pres un altre acord que consisteix a convertir la resolució que va aprovar el Parlament de Catalunya on es demanava rebutjar i condemnar el posicionament del rei Felip VI, la seva intervenció en el conflicte català i la seva justificació de la violència exercida pels cossos policials de l’Estat l’1 d’octubre de 2017. A la moció també s’hi demana l’abolició de la monarquia. Cervera ha dit que es faria arribar als ajuntaments catalans perquè l’aprovin en el ple “i d’aquesta manera tornin a denunciar el fet antidemocràtic d’aquesta monarquia i la necessitat d’abolir-la”.

També s’ha fet balanç de la Diada de l’Onze de Setembre, on Cervera ha assegurat que es va demostrar que l’independentisme no ha perdut força “i que la gent està disposada a sortir al carrer cada vegada que fa falta” Pel que fa a la campanya de l’1 d’octubre Republiquem, el president de l’entitat ha dit que ha servit per “tornar a donar visibilitat a l’AMI després d’un any molt complicat per nosaltres”, fent referència al relleu a la presidència de l’entitat i a l’embat judicial contra els alcaldes.

Comparteix aquesta informació