L’AMI compleix quatre anys amb una implantació que supera el 80% dels municipis catalans

Quatre anys, d'Associació de Municipis per la IndependènciaL’Associació de Municipis per la Independència (AMI) celebra avui els quart aniversari de la seva fundació amb un excel·lent balanç per tota la feina realitzada durant aquest període. Dels 157 membres fundadors, reunits a Vic el 14 de desembre de 2011, s’ha arribat a la xifra de 782 municipis associats, les 4 diputacions catalanes, 35 consells Comarcals, 8 Entitats Municipals Descentralitzades i un Consorci. En aquests moments més del 80% dels municipis de Catalunya formen part de l’AMI.

L’AMI va néixer amb objectiu d’organitzar una xarxa de poblacions i ciutats favorables al dret d’autodeterminació del poble de Catalunya, aglutinar esforços per la independència i buscar la transversalitat i sinergies entre institucions, entitats i partits polítics, així com contribuir en la internacionalització del cas català.

Durant aquest anys, els alcaldes de l’AMI ha estat agents capdavanters de les principals accions públiques i ciutadanes a favor de la independència del país.

Un dels actes més destacats d’aquests 4 anys –organitzat conjuntament amb l’ACM–, és el que va tenir lloc el 4 d’octubre de 2014 al Palau de la Generalitat, on es van reunir 920 alcaldes i alcaldesses de tot Catalunya de diferents formacions polítiques per lliurar al president de la Generalitat les mocions aprovades als municipis per donar suport i oferir la seva col·laboració per celebrar la consulta del 9N.

El 17 de juliol de 2015, l’assemblea general de l’AMI va escollir Carles Puigdemont, alcalde de Girona, nou president de l’associació, per substituir al seu primer president, Josep M. Vila d’Abadal, llavors ex alcalde de Vic, així com un nou Consell Directiu i una Comissió Executiva que mantenen l’esperit fundacional de transversalitat i col·laboració entre representants municipals de diferents formacions polítiques a favor de la independència de Catalunya.

Comparteix aquesta informació