ACM i AMI mostren el total suport als ajuntaments investigats per l’Audiència Nacional

La consellera, amb els alcaldes, l'AMI i l'ACM
La consellera Meritxell Borràs, amb els alcaldes afectats i els presidents de l’AMI i l’ACM

 

L’Associació Catalana de Municipis (ACM) i l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) han participat aquesta tarda a la reunió convocada per la consellera de Governació, Meritxell Borràs, amb els cinc alcaldes dels municipis investigats per la Fiscalia de l’Audiència Nacional per haver aprovat la Moció de suport a la Resolució 1/XI del Parlament de Catalunya, que va ser declarada inconstitucional pel Tribunal Constitucional. L’alcalde de Premià de Mar i president de l’ACM, Miquel Buch, i l’alcalde de Girona i president de l’AMI, Carles Puigdemont, han donat ple suport als ajuntaments afectats i han demanat respecte per als electes locals. A més de Borràs, Buch i Puigdemont, a la reunió han assistit els alcaldes Marc Castells (Igualada), Albert Batalla (la Seu d’Urgell) i Daniel Cornellà (Celrà) i l’alcaldessa Mercè Conesa (Sant Cugat del Vallès).

Per a Miquel Buch, “aquesta investigació és una persecució d’idees que no forma part d’un estat democràtic i normal. Tenim dret a expressar, debatre i votar allò que pensem”. Així mateix, Buch ha recordat que la Justícia espanyola ha anat molt ràpid a anar en contra de les institucions locals “quan fa un any i mig que esperem que el Tribunal Constitucional es posicioni respecte la LRSAL a la qual 850 ajuntaments catalans i més de 2.300 d’espanyols van presentar recurs d’inconstitucionalitat”. El president de l’ACM ha convidat a tots els partits polítics, fins i tot els contraris a la resolució del Parlament, a defensar la llibertat d’expressió i “que ara denunciïn la manca de respecte que tenim els electes locals per poder debatre públicament i democràtica posicionaments polítics als plens”.

Per la seva banda, Carles Puigdemont, ha insisit que “ja tenim un centenar d’ajuntaments que han aprovat la moció o que tenen data per al ple. Hi ha una estratègia en tota regla de l’Audiència nacional per motius polítics d’intentar situar la llibertat d’expressió més enllà dels límits. No ens deixarem atemorir”.

Recordem que l’AMI i l’ACM van fer arribar als ajuntaments una moció de suport a la resolució 1/XI d’inici del procés d’independència aprovada pel Parlament de Catalunya. Actualment, un centenar d’ajuntaments ja han aprovat la moció i s’espera que en els propers dies es vagin aprovant a més consistoris i entitats locals. Després de la sentència del TC, que ha decretat inconstitucional la resolució, des de l’AMI i l’ACM es vol deixar clar que l’aprovació d’aquesta moció no pot suposar cap tipus d’efecte jurídic. Des de l’AMI i l’ACM s’ha posat a disposició dels diferents municipis afectats tot l’assessorament jurídic.

Comparteix aquesta informació