Carles Puigdemont escollit nou president de l’AMI a l’assemblea general celebrada a Valls

150717_foto_familia_executiva_directiva_valls_AGO_2015
Foto de família de l’executiva i la directiva de l’AMI aquest divendres a Valls

L’assemblea general de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), celebrada avui al Centre Cultural Municipal de Valls (Alt Camp), ha escollit l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, nou president, i l’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, vicepresident primer. També han estat designats vicepresidents de l’associació: Ferran Bel, alcalde de TortosaMontserrat Fornells, alcaldessa de Vilanova de l’Aguda; Josep M. Corominas, alcalde d’OlotMiquel Buch, alcalde de Premià de Mar i Jordi Solé, alcalde de Caldes de Montbui. Aquesta candidatura de consens ha estat l’única que s’ha presentat i vol aglutinar alcaldes i alcaldesses de totes les formacions polítiques i que representen de forma transversal tot el territori.

També s’han escollit els membres de l’executiva (vocals, secretari i tresorer) i el Consell Directiu de l’AMI, que està format per un alcalde o alcaldessa de cadascuna de les comarques catalanes amb ajuntaments independentistes. El nou president, Carles Puigdemont ha defensat que “els ajuntaments són el pal de paller de la independència, i el municipalisme independentista té un paper decisiu en el procés”. “Ambdós -ha afegit- han de ser la pedra angular del 27S”. D’altra banda, el nou president de l’AMI ha convidat la capital de Catalunya a sumar-se a l’entitat, en un moment en què “necessitem més que mai sentir l’escalf, la proximitat i el suport de Barcelona”.

Balanç del mandat de Vila d’Abadal

El president sortint, Josep Maria Vila d’Abadal, ha destacat que amb l’Assemblea General de 2015 “tanquem la primera etapa de AMI, un període on s’han produït la gestació i el naixement d’aquest projecte que vam iniciar ara fa quatre anys un grup reduït d’alcaldes que crèiem -i que creiem- en la llibertat del nostre país, i en el paper actiu i decidit que hi podia tenir el municipalisme com a actor de proximitat”.

Presència de tot el moviment sobiranista

L’acte ha comptat amb la presència de destacades personalitats de l’àmbit independentista: Jordi Sánchez, president de l’ANCMuriel Casals, presidenta d’Òmnium CulturalEduardo Reyes, president de Súmate; així com el conseller de la presidència, Francesc Oms; el secretari general de CDC, Josep Rull; el tinent d’alcalde de l’ajuntament de Barcelona, Gerardo Pisarello; l’ex alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i el regidor d’ERC a Barcelona, Alfred Bosch. Hi han participat prop de 200 alcaldes i alcaldesses dels ajuntaments membres de l’AMI que han estat escollits a les eleccions municipals del passat 24 de maig.

Comparteix aquesta informació