L’AMI reitera el compromís de la seva xarxa de prop de 800 ajuntaments pel referèndum

executia-Arenys-foto-grup-solo

Compromís total de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) amb el referèndum de l’1-O. La comissió executiva s’ha reunit aquest dijous, 31 d’agost a Arenys de Munt (Maresme) en la seva reunió ordinària i s’ha compromès a treballar per aconseguir que l’1 d’octubre tothom pugui exercir el dret a vot a tots els municipis «amb la màxima normalitat». En el mateix espai on l’any 2009 es va fer la primera consulta popular sobre la independència, la presidenta de l’AMI, Neus Lloveras, ha assegurat «suport incondicional del 100×100» al Parlament i el Govern per poder «culminar» l’objectiu que va portar al naixement de l’AMI l’any 2011. En aquest sentit ha assegurat que els prop de 800 ajuntaments inscrits a l’associació seran «congruents» i col·laboraran amb el referèndum. L’executiva també ha aprovat donar suport al Manifest de Les, presentat aquest dimecres, que demana facilitar el vot del referèndum a la Val d’Aran.

Per donar assessorament a tots els ajuntaments, l’AMI té previst enviar a tots els ajuntaments un informe jurídic sobre la Llei del Referèndum i la Llei de Transitorietat Jurídica. Aquest s’encarregarà un cop el Parlament aprovi aquestes normes i s’enviarà a tots els consistoris.

L’AMI també ha anunciat que l’1 d’octubre farà d’amfitriona de més centenar càrrecs electes internacionals que visitaran Catalunya per veure el procés de votació. Entre aquests hi haurà una representació d’Udalbitza, associació que agrupa electes bascos, i alcaldes i regidors de poblacions que tenen agermanaments amb municipis catalans, entre d’altres.

Comparteix aquesta informació