Comunicat. La Llei del Referèndum. L’eina que ha de culminar la raó de ser de l’AMI.

ple parlamernt

Avui dimecres, 6 de setembre de 2017 és un dia històric per Catalunya. El Parlament de Catalunya ha aprovat la Llei del Referèndum i el Govern ha signat la convocatòria per la seva celebració l’1 d’octubre. Es materialitza d’aquesta forma una demanda majoritària de la ciutadania que vol fer ús del seu dret a decidir i es procedeix a entrar en la recta final d’un llarg procés.

Malgrat les amenaces de l’Estat espanyol, els dos màxims òrgans de representació institucional del país han fet el pas definitiu perquè sigui la ciutadania qui decideixi si Catalunya ha de ser una república independent. Des de l’Associació de Municipis per a la Independència (AMI), que agrupa a uns 800 ajuntaments i ens públics del país, celebrem aquest pas determinant que, en menys d’un mes, ha de donar veu als ciutadans.

Des de l’AMI volem agrair a les institucions públiques, a tots els grups polítics i entitats que han treballat per situar a l’agenda política i social del país el referèndum de l’1 d’octubre. El procés per disposar d’aquesta llei i aquesta convocatòria ha culminat després de recórrer un llarg camí. La judicialització que l’Estat ha fet d’un tema estrictament polític i la demofòbia i l’immobilisme de l’anomenat bloc constitucionalista espanyol n’han estat les principals causes. L’Estat s’ha negat sistemàticament a negociar davant un conflicte que va obrir el propi Estat, bloquejant l’Estatut aprovat pel Parlament de Catalunya i votat per la ciutadania del país.

Ara però ens toca centrar-nos en el debat de les idees. El debat polític. Com a demòcrates, ens toca gaudir d’aquest moment. Toca culminar el nostre objectiu i no ens distraurà el soroll, les intoxicacions polítiques i mediàtiques. Ningú embrutarà un procés legítim derivat d’una demanda social que es va plasmar en les eleccions del 27 de setembre de 2015.

L’AMI, com molt bé diu el nostre nom, va néixer amb un únic objectiu, la independència de Catalunya. La nostra aposta és inequívoca, és el “Sí”. Serem fidels al nostre ADN. El motiu pel qual l’AMI va néixer fa 6 anys està a punt de culminar. Enfoquem il·lusionats la culminació d’un gran projecte polític. Veiem de cara un nou estat del segle XXI.

Comparteix aquesta informació