Les entitats sobiranistes volen que la Diada del Sí sigui un clam a favor de la independència

Foto presentació diada

360.000 persones inscrites a la Diada i 1.800 autocars contractats. Aquestes són les xifres de la Diada que s’han fet públiques en una roda de premsa celebrada aquest divendres, 9 de setembre, davant el Parlament. Els organitzadors (Assemblea Nacional Catalana (ANC),  Òmnium Cultural (ÒC) i l’Associació de Municipis per la Independència (AMI)) creuen que les xifres mostren que aquesta serà, també, una altra Diada històrica que es convertirà en un clam inequívoc a favor del dret a l’autodeterminació i també a la independència. Els convocats ho han explicat davant del Parlament, lloc precisament on la política catalana ha viscut uns dos dies molt intensos amb l’aprovació de la llei del referèndum, la seva convocatòria i la llei de transitorietat jurídica. La xifra creixerà exponencialment les properes hores quan s’acosti una nova mobilització massiva.

Els presidents de les entitats, Jordi Sánchez (ANC), Jordi Cuixart (ÒC) i Neus Lloveras (AMI( han actualitzat també la xifra de diners recollida a la caixa de resistència. Aquest matí la xifra arribava als 800.000 euros. Durant la Diada hi haurà voluntaris repartits pels trams perquè els assistents puguin aportar recursos a la caixa i s’ha mostrat convençut que a finals de la setmana que ve aquesta xifra haurà quedat petita.

La Diada tindrà dos grans moments. El primer, a les 17:14 hores, quan sortiran quatre lones amb missatges a favor de la democràcia, de la pau i del sí al referèndum, representant el compromís i els valors de la República que es vol construir. L’altre gran moment serà durant els parlaments a Plaça Catalunya. Allà, hi haurà un acte de record a les víctimes i als familiars dels atemptats de Barcelona. Pep Poblet interpretarà El Cant dels Ocells amb un saxofon. Posteriorment, Els Amics de les Arts faran un duet especial que comptarà amb 70 veus de l’Orfeó Català.

A més, també s’han donat a conèixer les ampolles d’aigua que es podran adquirir durant la Diada amb un etiquetatge especial de l’1-O.

Finalment, Jordi Cuixart també ha animat la gent a assistir a la Festa per la Llibertat, que es farà un cop finalitzi la mobilització amb concerts de  Jarabe de Palo, Txarango, Els Pets, Judit Nedderman i Green Valley.

 

Comparteix aquesta informació