Més de 200.000 persones inscrites, fins ara, en la Diada del Sí

P1020323

La Diada del Sí està en marxa. L’Associació de Municipis per la Independència (AMI), l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural (ÒC) han donat aquest dijous 31 d’agost tots els detalls d’una Diada que, a hores d’ara, té inscrites 200.000 persones, on ja s’han mobilitzat 1400 autocars i per la qual ja s’han venut 198.000 samarretes. El nivell de mobilització, fins ara, és superior a la dels darrers anys. Com a novetat, l’escenari principal estarà situat a la plaça Catalunya i en la manifestació hi haurà un record per les víctimes dels atemptats de Cambrils i de la Rambla de Barcelona.
En l’acte de presentació, el secretari de l’AMI, Joan Rabasseda, ha recordat que aquest 11 de setembre se celebrarà a les portes del referèndum de l’1 d’octubre «perquè la gent ens ha empès fins aquí», tal com ha copsat el món local que té contacte permanent amb els seus veïns. Rabasseda s’ha mostrat convençut que, un any més, la mobilització tornarà a ser un èxit i visualitzarà que la població i els electes estan «més convençuts que mai que la nostra solució és governar-nos. Sense vassallatges».
En la roda de premsa que s’ha fet a la seu de l’ANC, el president de l’entitat, Jordi Sánchez, s’ha mostrat convençuts que l’actitud «demofòbica» de l’Estat serà un element mobilitzador més. Des d’Òmnium Cultural, el president Jordi Cuixart ha apel·lat a la unitat per participar una mobilització que al llarg dels darrers anys ha estat «festiva, reivindicativa, interclassista, intergeneracional….».

Comparteix aquesta informació