EL MÓN LOCAL MOSTRA EL SUPORT A LA LLEI D’AMNISTIA

• Es promou una moció de suport per portar als plens municipals

Avui dissabte, 16 de març, el món local ha mostrat el suport a la Llei d’Amnistia. Convocats per l’AMI i l’Acord Social per l’Amnistia i l’Autodeterminació, l’acte, que ha tingut lloc a Barcelona, ha comptat amb electes locals provinents de diversos indrets del territori català i ha finalitzat amb la lectura d’un manifest de suport a la Llei d’Amnistia, recentment aprovada pel Congrés dels Diputats, concretament el passat dijous, 14 de març.

L’acte ha comptat amb la participació del president de l’AMI, Jordi Gaseni, amb la presència del vicepresident, Salvador Coll, i el membre de l’Executiva Xavier Masgrau. També hi han participat diversos membres del Consell Directiu de l’AMI; en nom de l’Acord Social per l’Amnistia i l’Autodeterminació hi ha assisit David Fernández, acompanyat de Marina Geli i Albert Carné.

David Fernández ha explicat que l’Acord va néixer fa uns dos anys, recollint la percepció que “hi havia una majoria social a favor de l’amnistia i l’autodeterminació, així com també per la resolució del conflicte polític”. Ha destacat que “en la recuperació democràtica del país, des del final de la dictadura, el món local ha estat fonamental” i que “el municipalisme ha estat l’ànima de la democràcia al nostre país”. També ha agraït “la complicitat que hem trobat amb l’AMI i el municipalisme” i ha explicat que l’Acord compta amb l’adhesió de més de 300 entitats i 300 ajuntaments, d’entre els quals la capitat catalana, Barcelona. Finalment, ha dit que “reprenem aquesta moció amb la voluntat que sigui el 80% dels municipis que estigui a favor de l’amnistia.”

Jordi Gaseni, president de l’AMI, ha agraït a l’Acord Social per l’Amnistia i l’Autodeterminació i totes les entitats adherides, així com als alcaldes i alcaldesses i electes locals presents per fer possible l’acte d’avui. Gaseni ha definit l’Amnistia com “un triomf al cor d’Espanya i una victòria de país que ha suposat una gran abraçada de l’independentisme, amb la defensa dels milers de represaliats i centenars de càrrecs electes encausats, entitats perseguides i els companys i companyes que han patit presó o pateixen exili”. Ha esmentat la tasca dels portaveus dels grups polítics al Congrés, Josep M Cervera, de Junts (president de l’AMI 2018-2021), i Marta Valluguera, d’Esquerra Republicana. I finalment, ha esmentat el president fundador de l’AMI, Josep M Vila d’Abadal, al·ludint a la frase que va acunyar durant l’etapa de repressió després del 2017: “ens caldrà tornar als castells d’hivern”. Parafrasejant aquesta expressió, Gaseni ha esmentat que “l’amnistia obre la porta dels castells d’hivern per tornar a trobar, des de l’independentisme, oportunitats per assolir els nostres objectius de llibertat: la independència.”

Per cloure l’acte, s’ha llegit el manifest de suport a l’amnistia, que es durà als plens municipals, per part de l’alcaldessa d’Amer, Rosa Vila, l’alcaldessa de Tàrrega, Alba Pijuan, i l’ex-alcalde de Sabadell, Maties Serracant, un dels alcaldes condemnats per fer possible l’exercici de la democràcia durant l’1-O.

Comparteix aquesta informació