MANIFEST DE L’AMI · DIADA NACIONAL 2023

El viatge dels pobles al llarg de la història es reflecteix en la realitat del seu dia a dia: en quelcom tan senzill com l’anar i venir de les places i dels carrers; en les diverses manifestacions de les tradicions i festes, que perfilen allò que estimem i que compartim; en la cultura i la llengua… que ens fan com som. I que, malgrat les dificultats, perviuen a casa nostra.

A Catalunya, els fets de la seva història més recent son i seran part imprescindible de la memòria del nostre país, per comprendre qui som. Ara fa 6 anys, vam caminar per la via que ens portava cap a la nostra anhelada independència, però el final no va ser com volíem. I tot i això, vam poder demostrar la força d’un poble que té la voluntat de defensar els drets i llibertats per tenir un futur millor.

Després de tots aquests fets, hem viscut de primera mà la repressió i, perquè no dir-ho, la decepció de no haver assolit els nostres objectius com a país. Però això no ens ha fet defallir per continuar buscant noves oportunitats per treballar per la independència, tot i les dificultats que, també perquè no dir-ho, no desapareixen ni desapareixeran. Les amenaces sobre la nostra llengua i cultura, la polarització política; la realitat – i l’ascens- de posicionaments polítics poc o gens democràtics que guanyen més i més adeptes; la realitat d’un món canviant que transforma les certeses en nous interrogants; la desinformació; les desigualtats; les guerres… Tot forma part d’una realitat líquida en la qual sabem que un país com Catalunya podria cristal·litzar en un present millor per al benestar de les persones des d’un punt de vista de sobirania, en el sentit més ampli del terme: des de les necessitats més bàsiques de les persones fins a la visió del que volem ser i del que volem projectar al món.

Aquesta visió es construeix cada dia sense cap mena de dubte, des del món local. Vetllant per les petites realitats del dia a dia, els alcaldes i alcaldesses copsem també, el pols del país. Sabem que una Catalunya independent milloraria la realitat, i així ho demostrem cada dia. Així ho vam demostrar, essent decisius ara fa sis anys en la celebració del Referèndum i representant la força de ciutats, pobles i viles amb la presència al carrer. Enguany, any d’eleccions municipals, la força del municipalisme independentista no ha defallit i s’ha demostrat un cop més què volen els ciutadans i ciutadanes de Catalunya.

Des de la diversitat i la pluralitat, cal sortir, un cop més, al carrer, tots junts, per poder canviar les coses, per poder reivindicar l’1 d’octubre i el Referèndum, i per tornar a creure que la República catalana és possible. Tornem-hi a creure, des dels carrers, des dels pobles, des de les ciutats, des de cadascuna de les nostres individualitats. Defensem allò que som, i serem imparables.

Visca Catalunya Lliure!

Comparteix aquesta informació