Una delegació de l’AMI participa a les jornades internacionals del món municipal independentista a Sardenya

Els dies 29 de juny i 1 i 2 de juliol, una delegació de l’AMI, encapçalada pel seu president, Jordi Gaseni, va participar a les jornades Dies Internatzionales de sos amministradores indipendentistas que es van celebrar a la població sarda de Iscanu. Promoguda per l’associació Corona de Logu, formada per càrrecs locals independentistes, va consistir en analitzar i posar en comú diferents aspectes tant a nivell polític com d’altres àmbits que ens defineixen, com pot ser la llengua, la cultura, la història, les comunicacions, l’energia o els serveis socials, entre molts d’altres.

La primera jornada es va celebrar divendres amb una ponència sobre les comunitats locals per l’autodeterminació, on es va explicar el naixement, creixement i paper clau que ha tingut l’AMI en els seus 11 anys d’història. Jordi Gaseni, president de l’AMI, va posar l’accent ‘en la unitat de partits polítics i associacions en l’èxit del Referèndum, ja que si estem dividits estem fent la feina a l’enemic’. Per la seva banda, Antoni Flore, president de la Corona de Logu va afirmar que ‘no n’hi ha prou en declarar-nos independentistes’ sinó que també ‘hem de ser capaços de resoldre els problemes dels nostres veïns i veïnes’ i el futur el tenim ‘en la capacitat de lluitar pels nostres ideals’.

Per la seva banda, Riccardo Pisu, president de l’Assemblea Nacional Sarda, va parlar de la ‘responsabilitat que tenim per tirar endavant el nostre projecte polític’ al mateix temps que ‘hem de ser atractius a la societat i construir un discurs creïble’. Pisu també va posar de relleu la imperiosa necessitat de ‘construir una consciència nacional sarda’.

Les jornades de dissabte van estar enfocades a posar en comú temes de medi ambient, energia, creixement sostenible, infraestructures, despoblament i molts d’altres temes que, des de les diferents perspectives locals, poden enriquir-se mútuament.

Comparteix aquesta informació