‘Juro o prometo per la República Catalana’

  • Campanya de l’AMI adreçada a tots els electes locals que dissabte prendran possessió del seu càrrec

L’Associació de Municipis per la Independència ha fet arribar a tots els regidors i regidores de Catalunya sorgits de les passades eleccions municipals un compromís amb la República Catalana per tal que el proclamin el dia de la presa de possessió del seu càrrec, a la majoria de consistoris, el proper dissabte, dia 17 de juny.

El text diu:

JURO O PROMETO PER LA REPÚBLICA CATALANA

‘Per expressió democràtica de la voluntat ciutadana, manifesto el ferm compromís amb els valors de la república catalana i declaro que continuaré treballant en la construcció d’una Catalunya políticament lliure, socialment justa, econòmicament pròspera i territorialment equilibrada’

Es tracta d’assumir públicament i de forma clara que els nous regidors treballaran per construir un estat propi. L’AMI va impulsar aquesta campanya per primer cop l’any 2015 amb la campanya Regidor/a per la Independència i el 2019 amb la de Regidor/a per la República.

Aquest compromís en cap cas substitueix la fórmula legal de presa de possessió, sinó que és un complement i un matís que caldria afegir.

Les passades eleccions del 28 de maig van donar com a resultat que el 67.7% dels regidors i regidores catalans són de partits que promouen la independència de Catalunya, una xifra molt similar a les del 2019 que era del 70.1%. Si ens mirem les xifres a partir de la llista més votada, veiem que en 702 de 947 municipis (un 74.12%) és de caire independentista.

Comparteix aquesta informació