30 entitats convoquen una mobilització davant la cimera Hispano-Francesa del propers dijous

Divendres passat, dia 13 de gener, es va presentar davant el MNAC (Museu Nacional d’Art de Catalunya) la mobilització conjunta i pacífica de 30 entitats davant la cimera dels presidents espanyol i francès, Pedro Sánchez i Emmanuel Macron del proper dia 19 de gener. La trobada entre els dos dirigents tindrà lloc al Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) i, en certa manera, des del govern espanyol es vol escenificar davant el món la fi del conflicte a Catalunya després d’uns anys intensos que van culminar amb la celebració del Referèndum el 2017 i la presó i l’exili per a molts dels líders polítics i socials del moment, així com la judicialització de bona part d’una tendència política legítima.

Des de les entitats i associacions volem reivindicar que, en cap cas, s’ha deixat de treballar per construir la República Catalana i per millorar les condicions dels catalans i catalanes que passa també pel respecte als nostres drets i llibertats. Per aquest motiu, des de l’AMI es fa una crida al món local independentista, que a Catalunya suposa ‘més del 80% dels ajuntaments’ a participar de la mobilització i a mostrar que ‘aquí no s’ha acabat res’.

A la presentació hi van assistir representats de totes les entitats convocants entre les quals hi ha Òmnium Cultural, Assemblea Nacional Catalana, Consell per la República, etc. Per part de l’AMI, va ser-hi representada pel secretari general i alcalde de Sant Climent de Llobregat, Isidre Sierra.

 

 

Comparteix aquesta informació