L’EXPOSICIÓ DELS 10 ANYS DE L’AMI ES POT VEURE A PALAMÓS FINS EL 5 DE JUNY

 

La biblioteca Lluís Barceló i Bou de Palamós acull l’exposició dels 10 anys de l’AMI, inaugurada aquest dissabte, 21 de maig al matí. La inauguració ha anat a càrrec de l’alcalde de la localitat, Lluís Puig, i del president de l’AMI i alcalde de l’Ametlla de Mar, Jordi Gaseni.

Durant la inauguració, l’alcalde de Palamós ha esmentat durant la seva intervenció l’embat judicial que estan patint els electes municipals pel pagament de la quota de l’AMI; també ha recordat que “la gran majoria dels municipis son socis de l’AMI i això ha permès que a través del municipalisme arribessim a la base de tot el país, amb totes les campanyes i accions que s’han realitzat en aquests 10 anys”. Puig ha afirmat que “cal seguir treballant perquè l’AMI no ha acabat el seu recorregut” i ha recordat “la importància que existeixi, perquè articula una estratègia conjunta que ha d’assolir la independència del nostre país”.

Pel que fa al president de l’AMI, Jordi Gaseni, ha explicat que “la itinerància de l’exposició de l’AMI ens permet tornar als pobles i ciutats, un cop més, perquè volem tenir molt present tota la feina que s’ha fet fins ara i perquè sabem que des del món local contribuim a la força per aconseguir la independència”. També ha destacat que “el dia a dia dels alcaldes i alcaldesses és molt absorbent, però cal reivindicar la força de l’1 d’octubre, amb la majoria d’ajuntaments integrats dins l’AMI, i continuar actuant de la forma més directa possible per donar fruits des de tots i cada un dels municipis catalans i treballar per sumar-hi les grans ciutats que no en formen part”.

El president de l’AMI també ha explicat que era un dia important perquè s’estava pendent del nomenament dels càrrecs del secretariat nacional de l’ANC; en aquest sentit, ha destacat la importància de treballar conjuntament amb l’assemblea i també Òmnium, en una estratègia conjunta entre institucions, entitats i societat civil per encarar el cinquè aniversari de l’1 d’octubre. Gaseni també ha esmentat la tasca de l’Acord social per l’Amnistia i l’Autodeterminació, que ha començat a caminar aquest mes d’abril passat, explicant “cal que compti amb el màxim d’adhesions per encarar aquest cinquè aniversari”.

Gaseni ha parlat també de les sobiranies locals, un concepte que aplega molts punts de vista, com el social, energètic, alimentari, fiscal… i que passa per “l’empoderament dels pobles i ciutats per a la presa de decisions des de la base dels municipis, i a la qual es poden sumar molts més municipis que d’altra manera potser no hi arribaríem”.

Finalment, ha explicat que l’any vinent, el 2023, és any d’eleccions municipals, que han de permetre que l’independentisme superi les les dades d’alcaldies amb majoria independentista de les eleccions del 2015 i 2019, “ja que hem de sumar el màxim de municipis al nostre projecte”.

A la inauguració hi han assistit diversos regidors i regidores de l’ajuntament de Palamós, el president del Consell Comarcal del Baix Empordà, Joan Loureiro, la vicepresidenta de la Diputació de Girona, Maria Puig; l’alcaldessa de Regencós, Pilar Pagès, el coordinador de l’ANC Palamós, Modest Bellés; també Marta Payeró, membre de l’executiva d’ERC del Baix Empordà, entre d’altres.

L’exposició es podrà veure fins el 5 de juny a la biblioteca de Palamós, en l’horari habitual d’aquest equipament.

Comparteix aquesta informació