L’Associació de Municipis per la Independència arriba als 10 anys

L’Associació de Municipis per la Independència es va constituir en un fred dia 14 de desembre de 2011 a la ciutat de Vic. A l’Assemblea constituent hi van assistir 157 alcaldes i alcaldesses que, per encàrrec dels seus plens municipals, tenien la voluntat de formar part d’aquest nucli inicial i promotor. A l’Assemblea constituent es van aprovar els Estatuts, vigents encara, i també els òrgans de govern que l’havien de regir.

A dia d’avui, l’AMI està formada per més de 800 ens locals, la majoria ajuntaments catalans i continua el camí per efectiva la República catalana. Al llarg d’aquests 10 anys, l’AMI, i per tant els electes locals, han estat peça clau en el camí cap al 9N i cap a l’1O i han estat al capdavant en la defensa dels drets i les llibertats del poble català arran de la gran retallada que han sofert. 10 anys després, l’AMI mira el futur amb nous reptes que passen pel desenvolupament de les sobiranies locals i de la projecció com a país des de l’entorn que representa, defensa i promou.
Per commemorar i recordar aquests 10 anys de trajectòria, l’AMI ha preparat tot un seguit d’actes i activitats que es donaran a conèixer en roda de premsa al mateix espai on va néixer, el teatre L’Atlàntida de Vic.

Comparteix aquesta informació