L’Associació De Municipis Per La Independència Ha Presentat Els Actes Per Commemorar Els 10 Anys

L’Associació de Municipis per la Independència ha presentat avui els actes i activitats previstos per commemorar els 10 anys. L’Executiva de l’entitat ha celebrat avui una reunió a Vic, ciutat on va tenir lloc l’Assemblea constituent, i ha anunciat que pel proper mes de gener es celebrarà un acte institucional, es presentarà una exposició commemorativa i també està prevista una trobada entre tots els presidents que ha tingut l’entitat.

L’AMI es va constituir el dia 14 de desembre de 2011 a la ciutat de Vic. A l’Assemblea constituent hi van assistir 157 alcaldes i alcaldesses que, per encàrrec dels seus plens municipals, tenien la voluntat de formar part d’aquest nucli inicial i promotor. A l’Assemblea constituent es van aprovar els Estatuts, vigents encara, i també els òrgans de govern que l’havien de regir.

A dia d’avui, l’AMI, formada per més de 800 ens locals, continua el camí per efectiva la República catalana. Al llarg d’aquests 10 anys, l’AMI, i per tant els electes locals, han estat peça clau en el camí cap al 9N i cap a l’1O i han estat al capdavant en la defensa dels drets i les llibertats del poble català arran de la gran retallada que han sofert. 10 anys després, l’AMI mira el futur amb nous reptes que passen pel desenvolupament de les sobiranies locals i de la projecció com a país des de l’entorn que representa, defensa i promou.

El president de l’AMI, Jordi Gaseni, alcalde de l’Ametlla de Mar, ha destacat la voluntat que hi va haver en aquella data fundacional de recollir les inquietuds sorgides arran de les consultes populars iniciades a Arenys de Munt; els municipis moralment exclosos de la Constitució impulsats per l’Ajuntament del Port de la Selva i també el neguit arran de les retallades a l’Estatut del 2006, que es va fer palès a la manifestació del juliol del 2010.

En la roda de premsa celebrada avui al teatre L’Atlàntida de Vic, Gaseni ha estat acompanyat pels alcaldes de Juneda, Antoni Villas; Altafulla, Jordi Molinera i la regidora d’Arenys de Munt, Tònia Vila. Ha posat de relleu el paper que ha tingut l’entitat en la política catalana en aquest període marcat per diferents etapes i ha destacat que ‘ha estat capaç de mobilitzar i generar una xarxa local compromesa amb la República que aglutina diferent formes de pensar però amb el mateix objectiu’. El president de l’AMI ha mirat al passat però també ha fet una projecció cap al futur, ‘una etapa on volem que les sobiranies locals siguin clau en la transició cap a la República Catalana’ i ‘continuem treballant de forma transversal amb la col·laboració i la força que ens dona el món local català independentista’.

També s’han explicat els tres eixos que centraran els actes commemoratius: un acte institucional a Vic el dia 21 de gener on es convidarà a tots els alcaldes i alcaldesses i també a totes les persones que al llarg d’aquests 10 anys han estat vinculades a l’AMI; la inauguració de l’exposició dels 10 anys, itinerant per tot Catalunya, que servirà ‘per tornar al territori i captar idees per definir les línies estratègiques que marcaran l’acció de futur’ i finalment, una trobada entre els presidents que ha tingut l’AMI i que, molt probablement, serà a Brussel·les per tal de poder comptar amb el president Carles Puigdemont, que en fou el segon president.

Comparteix aquesta informació