L’AMI ACTIVA LA MOBILITZACIÓ DEL MÓN LOCAL PER LA DIADA DE L’11 DE SETEMBRE 2021

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

El president de l’AMI, Jordi Gaseni, ha participat a la presentació dels actes de la Diada Nacional de Catalunya, organitzat per l’Assemblea Nacional Catalana. Gaseni ha explicat que “els municipis volem ser presents a la Diada #11S perquè és quan, de nou, manifestem que volem seguir lluitant pel nostre país, per la nostra cultura, per uns ideals i per un projecte de país.” El president de l’AMI ha destacat la importància del món local en la construcció de la república i el paper imprescidible i actiu que aquest té, des del poble més petit a la ciutat més gran, que li dona el sentit de país en tota la seva extensió.” “Farem una crida a la mobilització massiva del món local a la Diada perquè volem que ens sentin al món, un cop més, que coneguin la repressió i la manca de llibertats que viu el nostre país.”

El president ha remarcat també la importància de “la unitat d’acció que suposa la Diada, que cal treballar des de les diferències per arribar a l’objectiu comú: la independència. L’AMI ha de ser forta i fer justícia a la dedicació diària de tots els alcaldes i alcadesses. La república la construirem amb cada poble i ciutat de Catalunya, aprofitem que estem organitzats a través de l’AMI, una figura que molts països i moltes causes voldrien tenir”.

Finalment, Gaseni ha destacat que “Els alcaldes i alcaldesses som els que estem més a prop dels veïns i veïnes que construeixen cada dia el país, que ens escullen cada quatre anys. Això ho sap l’estat i per això la repressió també l’ha exercit contra les alcaldies. Però seguim dempeus perquè volem formar part del procés d’emancipació nacional”.

Per part de l’ANC, han intervingut a la roda de premsa la presidenta, Elisenda Paluzie, el coordinador de la Comissió de Comunicació, Adrià Alsina, i el coordinador de la Comissió de Mobilització, Josep Hernández. També hi ha intervingut Montse Ortiz, en representació d’Òmnium Cultural.

Comparteix aquesta informació