L’AMI demana als alcaldes que donin suport a una moció que demana l’amnistia

L’Associació de Municipis per la Independència (AMI) ha proposat als alcaldes i alcaldesses de l’entitat que aprovin una moció en els seus ajuntaments que dóna suport a l’amnistia de les preses i presos polítics, el retorn dels exiliats i la fi de totes les causes obertes contra l’independentisme. La moció també demana declarar que “el lliure exercici dels drets polítics no pot tenir com a resposta la via de la justícia penal”, tal com ha passat fins ara, i que “la llibertat d’expressió, de reunió i manifestació, de participació política per mitjà de l’elecció de representants o per l’expressió directa d’una decisió, constitueixen mecanismes bàsics i essencials d’una societat democràtica”. En un altre acord, també es demana la immediata posada en llibertat de les preses i presos polítics, així com que es reparin els danys causats a les persones represaliades, a les seves famílies i als col·lectius dels quals formen part.

Podeu llegir la moció sencera:

MOCIÓ DE SUPORT A L’AMNISTIA

Comparteix aquesta informació