L’AMI convoca als alcaldes davant dels ajuntaments i demana que pengin la mateixa pancarta que la del president Quim Torra

 

La decisió del Tribunal Suprem d’inhabilitar el president de la Generalitat, Quim Torra, també ha de tenir resposta des del món local. En aquest sentit, L’Associació de Municipis per la Independència (AMI) ha convocat a tots els alcaldes i alcaldesses, i altres càrrecs electes, aquesta tarda a les 19h davant dels ajuntaments. L’objectiu és que llegeixin la moció de rebuig que s’ha elaborat des de l’entitat on es demana “el màxim respecte per les institucions catalanes i pels nostres representants, escollits democràticament”, i on també es recorda que la inhabilitació és conseqüència d’uns fets que no constitueixen cap delicte i que estan emparats en la llibertat d’expressió.

També s’ha demanat que la moció de rebuig a la sentència sigui aprovada pels ajuntaments catalans en el pròxim plenari municipal que celebrin.

Per últim, també s’ha proposat que tots els ajuntaments pengin la mateixa pancarta que el president Quim Torra tenia al balcó de la Generalitat i que l’ha portat a la inhabilitació, en una sentència que des de l’AMI es considera grotesca i desproporcionada “que deriva de la instrumentalització de diverses institucions de l’Estat, com en aquest cas la Junta Electoral Central”.

Comparteix aquesta informació