Centenars d’ajuntaments mostren el seu rebuig a la inhabilitació del president Quim Torra

 

L’Associació de Municipis per la Independència (AMI) ha estat avui a la plaça de Sant Jaume de Barcelona per acompanyar i donar suport al president Quim Torra, inhabilitat avui pel Tribunal Suprem per la pancarta que va penjar al balcó de la Generalitat, on es demanava la llibertat dels presos polítics i exiliats. Torra, en la seva sortida del Palau de la Generalitat ha estat acompanyat per tot el Govern i per les entitats sobiranistes. El president de l’AMI, Josep M. Cervera, ha estat l’encarregat de representar el món municipal independentista.

Cervera ha assegurat que “aquesta sentència no només inhabilita el president Torra, sinó que inhabilita a la democràcia”. El president de l’AMI també ha dit que la democràcia plena que proclama i reclama l’Estat espanyol cada vegada que té oportunitat és una gran fake i només sortirem d’aquesta situació amb la independència”.

D’altra banda, centenars d’ajuntaments han llegit aquest vespre, a les places dels seus pobles i ciutats plenes de gom a gom, la moció de rebuig a la sentència de l’AMI. Ara està previst que l’aprovin en els seus consistoris en el proper ple municipal que celebrin. Alhora, tal com havia demanat l’AMI, els balcons dels ajuntaments han lluït amb la pancarta de “Llibertat presos polítics i exiliats” que, precisament, ha portat fins a la inhabilitació del president Torra.

Comparteix aquesta informació