El món local es manifesta a Madrid amb milers de persones per cridar que l’autodeterminació és un dret

Madrid es va omplir dissabte 16 de març d’independentistes i no independentistas denunciant que l’autodeterminació no és delicte i que el judici que s’està fent contra els presos polítics catalans és una farsa. Milers de persones van omplir el passeig del Prado des d’Atocha fins a Cibeles, en una mobilització on tampoc hi va faltar el món local, representat per prop de 200 alcaldes i alcaldesses i altres càrrecs electes.

Abans de la marxa, els batlles es van trobar a la plaça de la Lealtad, per fer-se una fotografia conjunta, on es van cridar consignes com “Llibertat presos polítics” i “Independència”. Als alcaldes catalans també se’ls hi van unir càrrecs electes d’Euskadi i Andalusia, favorables al dret a decidir.

El president de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) va ser present a la capçalera de la manifestació, on també hi havia el president de la Generalitat, Quim Torra, i altres membres del Govern català. La jornada va acabar amb els parlaments de les entitats organitzadores, com Òmnium i l’ANC, i el cant de l’Estaca, amb tota la Cibeles il·luminada amb els telèfons mòbils dels assistents.

 

Comparteix aquesta informació