L’AMI guardonada amb un premi dels Republicans de l’Any organitzat pel setmanari La República

L’Associació de Municipis per la Independència (AMI) va rebre ahir dilluns a Girona un dels premis Republicans de l’Any, organitzats pel setmanari La República. L’acte, que va comptar amb la presència del president de la Generalitat, Quim Torra, i la intervenció del president Carles Puigdemont, va omplir la sala auditori del Palau de Congressos de Girona. L’AMI va rebre el guardó de República Popular per a entitats o col·lectius, concedit per votació popular dels lectors i subscriptors al setmanari. El va recollir el president, Josep M. Cervera, acompanyat de la vicepresidenta, Montserrat Fornells, qui va assegurar que “els alcaldes i alcaldesses de l’AMI estem convençuts amb l’objectiu del primer dia de l’entitat: la independència del nostre país, sobretot per tenir un Estat a favor”. Després d’agrair el premi, Cervera va acabar el seu parlament dient que “a l’AMI, amb premis o sense, sempre ens trobaran al costat de la República amb paper, digital i, per descomptat, de les persones”.

El Premi Republicà de l’Any va recaure en el productor Jaume Roures, director de documentals com Les clavegueres d’Interior, 1-O i 20-S; el Premi al Mèrit Republicà a entitats, que va ser per a Proactiva Open Arms; el Premi República de les Arts, per al raper Valtònyc; el Premi Reflexió Republicana, de periodisme i assaig o obra publicada va recaure en el fotoperiodista Jordi Borràs; i el Premi Primer d’Octubre a la trajectòria personal, entregat al músic, escriptor i exdiputat Lluís Llach, que en un gest molt emotiu el va voler regalar a la consellera Dolors Bassa. Pel que fa a els premis d’Honor, es van concedir als presos polítics i exiliats com a reconeixement públic al seu sacrifici, i també a Tamara Carrasco i Adrià Carrasco, els dos joves activistes membres dels CDR també represaliats per l’Estat. El moment més emotiu de la nit es va viure en l’entrega de l’altre guardó no escollit pels lectors, el Premi Memòria Republicana, per a l’expresidenta d’Òmnium Muriel Casals.

Comparteix aquesta informació