Es presenta el Consell de la República en un acte solemne amb més d’un centenar d’alcaldes

El Consell per la República es va presentar dimarts al vespre en societat amb un acte al Palau de la Generalitat on, entre altres, hi van assistir el president de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), Josep M. Cervera, i més d’un centenar d’alcaldes d’arreu de Catalunya. Presidit des de Waterloo- amb videoconferència- pel president Carles Puigdemont i amb un paper destacat de l’exconseller Toni Comín, aquest organisme es posa en marxa amb l’objectiu prioritari d’internacionalitzar el procés.

Puigdemont va definir el Consell com un “espai de participació i de coordinació” que permeti arribar allà on les institucions catalanes no ho puguin fer i va assegurar que el Consell podrà “fer república” però sense estar sotmès als “abusos de l’Estat”. En l’acte també van fer parlaments el president de la Generalitat, Quim Torra, i el vicepresident, Pere Aragonès. Està previst que el mes de desembre es faci la presentació del Consell a Brussel·les.

Comparteix aquesta informació