L’AMI participa en un acte solidari amb els presos i exiliats a Perpinyà, organitzat per la Catalunya Nord

L’Associació de Municipis per la Independència (AMI) va participar ahir dimarts 30 d’octubre a la Diada Solidària amb presos, exiliats i represaliats que es va fer a Perpinyà, organitzada pel Comitè de Solidaritat de la Catalunya Nord. A la plaça de la Victòria, un dels racons més emblemàtics de la ciutat de la Catalunya Nord, s’hi van reunir més de 200 persones. A l’acte hi van participar, entre altres, el president Carles Puigdemont -a través d’un vídeo- la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, el regidor de Sant Joan de Vilatorrada, Jordi Pesarodona, o la germana de Carles Puigdemont, Montserrat Puigdemont i la parella del conseller Jordi Turull, Blanca Bragulat.

El president de l’AMI, Josep Maria Cervera, va agrair la solidaritat mostrada pels alcaldes nord-catalans: “La independència la necessitem per garantir els nostres drets bàsics i fonamentals i vull posar de relleu el suport que tenim de molts alcaldes de la Catalunya Nord, que ens han ajudat a internacionalitzar la nostra causa”. També va dir que “des del món local mantenim el nostre compromís amb la República Catalana. Hem estat l’enllaç amb els ciutadans, amb el govern i ara ho serem amb el Consell de la República”, fent referència a la presentació que es faria d’aquesta institució la mateixa tarda de dimarts.

El portaveu de l’entitat organitzadora de la jornada, Comitè de Solidaritat de la Catalunya Nord, Joan Lluís Pastor, va criticar l’aplicació del 155, definint-lo com una “intervenció il·legal de l’Estat espanyol” i també va mostrar el descontentament amb l’Estat francès perquè “pràcticament no s’ha mogut”.

Comparteix aquesta informació