L’AMI PREVEU UN NOU EMBAT JUDICIAL CONTRA ELS ALCALDES DESPRÉS DE L’1 D’OCTUBRE PER LA PROXIMITAT AMB LES ELECCIONS MUNICIPALS

El Consell Directiu de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) s’ha reunit aquest dimecres a la tarda a Berga (Berguedà) per analitzar el nou curs polític que comença, amb la vista posada a la Diada Nacional i a l’1 d’Octubre. En el transcurs de la trobada també s’ha informat que aquest proper mes d’octubre s’ha de decidir si s’arxiva la causa contra els més de 700 alcaldes investigats arran de la celebració del referèndum, o bé si es trasllada de fiscalia als jutjats. En aquest sentit, el president, Josep M. Cervera, ha assegurat que “després de la Diada i de l’1-O preveiem que hi haurà un nou embat judicial contra els alcaldes de l’AMI, tenint en compte que les eleccions municipals estan molt a prop”.

Sense sortir de l’àmbit judicial, a la reunió també s’ha parlat de l’altre front judicial que té obert l’AMI, com són els recursos de l’Estat sobre l’adhesió de determinats ajuntaments a l’associació municipalista. El president ha explicat que les quotes de l’AMI han estat recorregudes en un total de 90 administracions adherides, de les quals hi ha hagut sentències a favor i altres en contra de l’entitat. Les que han estat favorables s’han recorregut des de l’advocacia de l’Estat i les desfavorables per la mateixa AMI. Cervera ha avançat que a partir del 14 d’octubre estan previstes 24 resolucions del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) al respecte “que orientaran futures resolucions judicials”. Segons Cervera, “aquestes sentències poden representar un atac al nostre sistema de finançament i, per tant, ens estem preparant per a la defensa”.

Cervera també ha anunciat que en els propers dies hi ha prevista una reunió amb el president de la Generalitat, Quim Torra, just després de la conferència que va fer ahir amb l’objectiu de reorientar el procés polític que ha de servir per implementar la República. En aquest sentit, Cervera ha assegurat que “els alcaldes hi hem de tenir un paper important sense cap mena de dubte i en tots els àmbits: com a institució però també com a corretja de transmissió amb la nostra societat civil”.

Comparteix aquesta informació