ALCALDES CATALANS VISITEN ESCÒCIA

Un grup d’alcaldes/ses catalans/es han participat aquesta setmana d’un viatge per conèixer la realitat cultural de ciutats tant d’Escòcia com d’Edimburg o Glasgow. S’han realitzat també diferents contactes de caire polític amb els ajuntaments, el govern escocès i el seu Parlament a qui se’ls ha explicat la situació que es viu a Catalunya. El viatge, organitzat per l’ACM (Associació Catalana de Municipis), ha comptat també amb la presència destacada el president de l’AMI (Associació de Municipis per la Independència) i alcalde del Port de la Selva, Josep M. Cervera i de la seva vicepresidenta i alcaldessa d’Arenys de Mar, Anabel Moreno. El grup d’alcaldes ha aprofitat l’estada a Escòcia per mantenir una reunió amb la consellera a l’exili Clara Ponsatí a qui li han mostrat tot el seu suport.

El viatge ha tingut lloc del 26 al 29 d’agost i hi han participat els alcaldes de Sallent i president de l’ACM, les alcaldesses de Girona i Tàrrega, els alcaldes de Gironella, Les Franqueses del Vallès, Sant Quintí de Mediona i Llívia, entre d’altres regidors. El primer contacte ha estat amb representants de l’Ajuntament d’Edimburg i del COSLA, una Associació de municipis similar al que representa l’ACM a Catalunya. També hi han hagut diverses reunions amb responsables del Festival d’Edimburg que estava en marxa aquests dies i també dels equipaments i estructures culturals i esportives de la ciutat de Glasgow. La visita al Parlament escocès, dissenyat pel català Enric Miralles, es va completar amb una reunió amb la diputada i presidenta de la comissió de Cultura, Turisme, Europa i relacions Exteriors, Joan McAlpine. Per part del govern escocès la reunió va ser amb el ministre d’Europa, Migracions i Desenvolupament, Ben MacPherson.

Comparteix aquesta informació