L’AMI COMUNICA AL PRESIDENT DE LA GENERALITAT LA PREDISPOSICIÓ DEL MÓN LOCAL PER LA CONSTRUCCIÓ DE LA REPÚBLICA

El president de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), Josep M. Cervera, acompanyat dels vicepresidents Annabel Moreno i Eudald Calvo, s’han reunit avui al Palau de la Generalitat amb el president Quim Torra, en la que ha estat la seva primera trobada oficial. En el transcurs de la reunió, els membres de l’entitat sobiranista han mostrat la predisposició del món local per continuar col·laborant en la construcció de la República Catalana. També han explicat al president la funció i tasca de l’AMI, la situació jurídica dels alcaldes investigats i de la mateixa entitat, així com es preveuen les properes eleccions municipals amb la necessitat d’aconseguir majories independentistes en els consistoris del país.

Per la seva banda, el president Torra ha explicat quina és l’acció del govern per als pròxims mesos i ha demanat a l’AMI la mobilització del món municipal per portar a terme l’objectiu de la República. El compromís de mobilització tindrà forma en un seguit d’accions que es preveuen des del municipalisme i que es presentaran en els propers dies, però Cervera ha avançat que la primera tindrà lloc en motiu de l’1-O “on es pretendrà posar en valor la feina de molta gent que va fer possible aquell dia”. També anirà acompanyat d’un compromís “que els ajuntaments assumirem i que farà referència a la República”.

En la trobada també s’ha parlat de la situació jurídica dels alcaldes i de l’entitat. Cervera ha explicat al president del Govern que les properes setmanes seran “determinants” per saber que passa amb els més de 700 alcaldes investigats i amb causa oberta.

Comparteix aquesta informació