Un milió de persones torna a sortir al carrer per exigir llibertat i República

Ho hem tornat a fer. Aquesta ha estat una de les frases més repetides avui durant la manifestació de la Diada Nacional de Catalunya, que ha aplegat un milió de persones que han omplert la Diagonal de Barcelona per exigir la llibertat dels presos polítics i que la República Catalana sigui una realitat.

En els parlaments, on hi ha intervingut diverses personalitats com l’advocat de Clara Ponsatí, Aamer Anwar, tothom ha recordat la situació que pateixen els presos polítics i els exiliats, els quals no han pogut participar en la Diada perquè estan privats de llibertat. Els tres representants de les entitats sobiranistes, Assemblea (ANC), Òmnium Cultural (ÒC) i l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) han pujat a l’escenari per adreçar-se al milió de persones que han omplert la Diagonal.

El president de l’AMI, Josep M. Cervera, ha començat recordant els presos polítics i els exiliats dient que “la vostra immensa fortalesa, el coratge amb que afronteu el present i l’esperança que poseu en el futur, són per nosaltres l’exemple a seguir. També ha assegurat que des de l’AMI “treballem incansablement per aquesta llibertat, la dels presos i exiliats i la del nostre país. I ho fem aquí i fora d’aquí, buscant complicitats arreu”. Cervera ha alertat que “es creuen que amb la força de l’Estat, amb la impunitat del feixisme i l’extrema dreta, i amb la intimidació constant, amb amenaces i coaccions ens farem enrere. Això no serà així”, ha assegurat. Per últim, el president de l’entitat sobiranista ha dit que des del món local” mantenim el nostre compromís generalitzat amb el que el poble va guanyar a les urnes l’1 d’Octubre.

Comparteix aquesta informació