L’AMI aprova tirar endavant accions estratègiques del món municipal

La sala d’actes de l’antic ajuntament de Vidreres ha acollit avui al matí la primera reunió ordinària de la comissió executiva de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) presidida per Josep M. Cervera. Entre altres coses s’ha acordat tirar endavant un gran acte del municipalisme, juntament amb l’Associació Catalana de Municipis (ACM), amb alcaldes catalans però també de ciutats de l’Estat espanyol i Europa, que se celebrarà a finals del mes de maig. També s’emprendrà una acció mediàtica per explicar que va passar l’1-O en els municipis catalans.

Cervera ha dit que “hem de deixar molt clar” que només hi va haver un acte de democràcia sense cap diferència amb els referèndums que es van fer a Escòcia i el Canadà i que, només es pot parlar de violència en els municipis on van arribar les forces de seguretat de l’Estat espanyol. Durant la reunió a Vidreres s’han tractat diversos temes judicials que afecten els alcaldes.

El president de l’AMI també ha valorat la decisió de la Mesa del Parlament de querellar-se contra el jutge Llarena per prevaricació dient que “s’estan vulnerant drets polítics i bàsics de Jordi Sànchez, i compartim qualsevol resposta per fer evident aquesta situació”. Per últim, Cervera ha assegurat que l’objectiu de la independència continua essent tan vigent com el primer dia de l’entitat i que “ara també es fa necessària per garantir els drets civils i polítics dels ciutadans”.

Comparteix aquesta informació