El món municipal independentista dóna la benvinguda a la nova República

Més de 650 alcaldes i alcaldesses han donat la benvinguda aquest divendres a la nova República catalana proclamada pel Parlament de Catalunya. Els batlles, vinguts d’arreu del territori català, han mostrat les vares identificatives i han omplert a vessar l’auditori de la cambra catalana per seguir la sessió i mostrar el seu ple recolzament a la decisió del plenari. La votació ha desfermat l’alegria dels electes amb crits d’independència.

Un cop proclamada la República, l’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabaté, ha intervingut en representació del món local per mostrar el compromís dels ajuntaments amb el nou Estat. En l’acte, fet a l’escala noble del parlament, hi ha intervingut el vicepresident, Oriol Junqueras, i el president de Catalunya, Carles Puigdemont. El president català ha assegurat que els alcaldes representen «la unió, coordinació i complicitat» entre institucions i ciutadania per poder construir una República socialment avançada i justa.

La presidenta de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), Neus Lloveras, es mostrava al final de l’acte molt satisfeta perquè «s’ha donat sentit a l’existència de l’associació». La proclamació de la República és fruit dels «esforços conjunts» que des de fa anys han mobilitzat ciutadania i ajuntaments per aconseguir un estatus polític independent.

Comparteix aquesta informació