AMI, ACM, Òmnium i ANC reivindiquen el dret a decidir en suport als investigats pel 9N

acte-suport-francesc-homs-2016

Les entitats sobiranistes ( Associació de Municipis per la Independència (AMI), Òmnium Cultural (ÒC) , Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Associació Catalana de Municipis (ACM)) han reivindicat aquest divendres, 16 de setembre, el dret dels catalans ha decidir el seu futur com a poble davant de la declaració imminent de Francesc Homs al Tribunal Suprem per la seva implicació en el 9N. En un acte davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que ha comptat amb la presència de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, amb representants de la majoria de partits catalans i amb una extensa representació d’entitats, els presidents de les quatre entitats convocants han rebutjat tota judicialització de la política catalana i han defensat el dret dels catalans a decidir democràticament el seu futur com a poble.

En la seva intervenció en aquest acte, la presidenta de l’AMI, Neus Lloveras, ha destacat la pluralitat de partits polítics, entitats, associacions, sindicats i col·legis professionals que han donat suport a l’acte #9Nsomtots. «Aquest és un acte d’unitat dels demòcrates» ha assenyalat Lloveras que ha remarcat el gran consens que genera el Dret a decidir que fa una setmana ja va concentrar alcaldes de tots els colors polítics en aquest mateix espai. Lloveras també ha ressaltat la necessitat d’aconseguir la independència per evitar situacions com la que ara viuran Francesc Homs o els altres responsables polítics del 9N. Lloveras, i el vicepresident de l’AMI, Jordi Gaseni, acompanyaran dilluns a Madrid a Francesc Homs per donar-li suport en la seva declaració davant el Tribunal Suprem.

En l’acte davant del TSJC, el president d’Òmnium, Jordi Cuixart,  ha destacat que «cada vegada ques’ataca els representants polítics, s’ataca a les institucions i en conseqüència s’ataca a tot el poble de Catalunya». Des de l’ANC, Jordi Sànchez, ha interpel·lat el poder judicial i ha «convidat la fiscalia a aturar la via judicial i a permetre el retorn del diàleg polític». El president de l’ACM, Miquel Buch, a recordat que “som lleials a les institucions, però única i exclusivament som fidels al poble que ens ha votat”. Així mateix, ha recordat que “entenem que la salut democràtica de l’estat espanyol està a punt de morir, està molt malalta».

Comparteix aquesta informació