ALCALDES I ALCALDESSES ANIMEN A PARTICIPAR EN LA DIADA I SIGNEN UNA CARTA A FAVOR DEL DRET A DECIDIR

IMG_9807

Diferents alcaldes i alcaldesses, entre ells de municipis adherits a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), han signat una carta on animem a participar en la gran mobilització de l’11 de Setembre i en defensa del dret a decidir. Un grup de la vintena d’alcaldes signants ha presentat la carta aquest dimecres, 7 de setembre, a l’Arc de Triomf de Barcelona. En la carta es denuncia que, en els darrers anys, Catalunya s’ha vist abocada a mostrar «contínuament» la seva disconformitat pel seu encaix en un Estat que «no respecta aquesta democràcia, aquests drets bàsics i fonamentals que tenim col·lectivament com a nació», s’apel·la al dret a decidir dels pobles «reconegut en tots els tractats internacionals» i es demana de participar en la Diada «per exigir, un cop més, el dret dels catalans i catalanes a decidir el nostre futur polític».

La presidenta de l’AMI i alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras i els vicepresidents de l’associació i alcaldes de l’Ametlla de Mar, Jordi Gaseni i d’Argentona, Eudald Calvo són alguns dels alcaldes de l’executiva de l’entitat que ja han signat la carta i que han participat a l’acte de presentació. En l’acte hi han intervingut, a més de Neus Lloveras i Eudald Calvo, els alcaldes i alcaldesses de Badalona, Dolors Sabater; de Sabadell, Juli Fernández i de Sant Cugat del Vallès, Mercè Conesa. Tots ells han defensat la «pluralitat» política dels signants de la carta i de la necessitat de fer una nova república catalana.

En el text de la carta (llegir text integre de la carta) es denuncia que l’Estat espanyol «engrandeix la problemàtica no mirant-la de cara, no dialogant i traspassant decisions de caire polític a un estament judicial» del que sempre genera dubtes la seva imparcialitat. La carta defensa que el dret a decidir dels pobles està reconegut en tots els tractats internacionals i per aquest motiu es demana que «ens el deixin exercir» per poder mostrar d’«una vegada per totes, la voluntat del nostre poble».

Davant d’aquesta situació, els alcaldes signants animen a participar en la Diada «des de la nostra transversalitat política» i consideren que l’Onze de Setembre ha de ser una nova mobilització «per exigir, un cop més, el dret dels catalans i catalanes a decidir el nostre futur polític, dins o fora d’Espanya». Les mobilitzacions de la Diada d’aquest any es faran a Barcelona, Tarragona, Lleida, Salt i Berga.

Fins a les 12 del migdia havien signat la carta, impulsada per un grup d’alcaldes, els alcaldes i alcaldesses de Badalona, Dolors Sabater (Guanyem); Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras (PDC); Sabadell, Juli Fernández (ERC); Argentona, Eudald Calvo (CUP); Sant Cugat del Vallès, Mercè Conesa (PDC); Cerdanyola del Vallès, Carles Escolà (Compromís per Cerdanyola); Manlleu, Àlex Garrido (ERC); Sant Vicenç dels Horts, Maite Aymerich (ERC); Ripollet, José Manuel Osuna (Decidim); Premià de Mar.- Miquel Buch (PDC); Girona, Marta Madrenas (PDC); Palamós, Lluís Puig (ERC); Celrà, Dani Cornellà (CUP); L’Ametlla de Mar, Jordi Gaseni (ERC); Tortosa, Ferran Bel (PDC); Cervera, Ramon Royes (PDC); Balaguer, Jordi Ignasi Vidal (ERC); Solsona, David Rodríguez (ERC) i Mollerussa, Marc Solsona (PDC).

Comparteix aquesta informació